SVEDOCI SLABO ŠTA VIDELI I SKORO SVE ZABORAVILI: Suđenje za ubistvo Aleksandra Tatalovića u Rakovici

S. J. M.

22. 12. 2023. u 17:53

NA suđenju Damjanu Gvozdenoviću (21) za teško ubistvo Aleksandra Tatalovića (21) 23. februara 2022. godine u Višem sudu u Beogradu saslušano je osam svedoka, koji su drugovi okrivljenog. Oni su ostajali pri iskazima datim u istrazi u Višem tužilaštvu, a odgovarajući na pojedina pitanja suda, uglavnom se ničega nisu sećali, niti su videli dobro šta se dogodilo, jer je bio mrak.

СВЕДОЦИ СЛАБО ШТА ВИДЕЛИ И СКОРО СВЕ ЗАБОРАВИЛИ: Суђење за убиство Александра Таталовића у Раковици

Foto: Fejsbuk

Svedok Dušan Ilić je rekao da je Damjan, kada ga je taj dan video u stanu kod Vojina Đukića bio pijan ne daj Bože i pojasnio je da to znači da nije mogao tečno da govori, normalno stoji i hoda. Kazao je da je okrivljeni tada popio jednu, dve čašice rakije, a onda je nastavio da pije iz flaše i da u stanu nisu ništa jeli. On je sutradan trebao da se krsti, a Damjan Gvozdenović je trebalo da mu bude kum i mislio je da će doći, iako je pijan, ukoliko ode da spava. Svedok je kazao i da ne zna šta se kasnije dešavalo u parku.

Da je Damjan pio tvrdio je i Vojin Đurić, rekavši da je bio baš pijan, ali da ne može da se seti kako se tada ponašao. Kazao je da je pio rakiju, iz plastične flaše od litar i po, ali ne zna koliko je popio, niti koja je bila vrsta rakije. Odgovarajući na pitanja rekao je da zna da je nečega bilo u parku, ali da li su bili možda udarci ili rvanje ne seća se, jer je bio udaljen deset metara.

I Mateja Tomović je slično svedočio, ali se nije sećao kakva je bila flaša i koja rakija, koju je i on popio čašicu. Za sukob u parku te večeri kazao je da je video tri osobe i da je jedna osoba udarila drugu, da se on uplašio seo na bus i otišao kući.

- Nikoga nisam prepoznao, bio sam udaljen, ali pošto sam plašljiv, pobegao sam - rekao je u sudnici Tomović, navodeći da je udarac, koji je video bio rukama, ali kakav ne može da se seti.

Aleksa Alamanja svedočio je da je tada video komešanje, gužvu i guranje, ali da se ne seća dobro, jer je bio mrak. U istazi je kazao da je video dvojicu momaka kako se guraju, a sada da nije video ko su ti momci i da nije video da li je bilo guranja ili udaraca, niti zna šta se dešavalo.

- Ne mogu da se setim koji je imao kapuljaču. Jedan je krenuo da se tetura, brat i ja smo ih razdvojili i otišli smo. Ni tada nisam video ko su, bili su mi okrenuti leđima i ne sećam se u kom su položaju bili - rekao je Aleksa Alamanja odgovarajući na pitanja.

Damjanov prijatelj Stefan Urošević ispričao je da je te večeri Damjan došao kod njega oko ponoći pijan i usplahiren, sa ogrebotinama na vratu, šaki i čelu. Odgovarajući na pitanja rekao je da ne zna zašto mu je Damjan tražio da ugasi svoj mobilni. U istrazi je ispričao da mu je Damjan rekao da je bacio svoj telefon, a danas je dodao da ne zna zašto je to uradio.

Ovaj svedok je ispričao da je Damjan tada zvao Vojina, jer su drugari i jer je očekivao da će mu pomoći i dati mu neki savet. U istrazi je kazao da je Damjan sa Vojinom otišao iz njegovog stana, a kada su se vratili posle 15 minuta, jer je Vojin zaboravio jaknu, Gvozdenović je bio u drugoj garderobi. Pitao je što se presvukao, a rekli su mu da su bili kod Vojina i da su spalili Gvozdenovićevu garderobu.

Danas je Urošević tvrdio da se oni nisu vraćali kod njega te noći, a da je kod njih u kraju, blizu njegove zgrade bio krug od gareži, trag da je spaljeno nešto, ali da ne zna da li je ta garderoba.

Okrivljeni Gvozdenović nije imao pitanja za ove svedoke, a tokom suđenja je uglavnom bio savijen i gledao u pod. Na suđenja dolaze njegovi roditelji i brat, kao i majka ubijenog Tatalovića.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PALA ODLUKA! Evo koga je Novak Đoković odabrao za trenera, masters u Rimu sve otkrio (VIDEO)