POLICIJA PRIVODI SVEDOKA ČUMETA I OKRIVLJENOG "ZEMUNCA" GORANA RISTIĆA: Suđenje za prvu otmicu "zemunaca"

S. J. M.

06. 12. 2023. u 14:21

SUĐENjE za prvu otmicu "zemunaca", kada je 1997. godine kidnapovan Novak Stevanić, a od njegovog oca iz kuće opljačkano 100.000 evra i četiri kilograma zlata, odloženo je danas za početak februara, jer na pretres nije došao jedan od okrivljenih Goran Ristić. Njegov branilac je kazao da ne zna zašto ga nema i da ga je zvao na telefon, ali se ne javlja.

ПОЛИЦИЈА ПРИВОДИ СВЕДОКА ЧУМЕТА И ОКРИВЉЕНОГ ЗЕМУНЦА ГОРАНА РИСТИЋА: Суђење за прву отмицу земунаца

Foto: N.Skenderija

Na suđenje nije došao ni svedok Ljubiša Buha Čume, za kojega sud nema povratnu informaciju da je primio poziv. Ipak, pojavio se drugi svedok Dejan Milenković Bagzi, kojega su doveli policajci iz Jedinice za zaštitu, jer je u programu zaštite svedoka otkako je svedočio na suđenju protiv pripadnika "zemunskog klana".

Punomoćnik oštećenog Novakovog oca Zorana Stevanića Milisav Čogurić tražio je od sudije Dušana Agatonovića da napravi pauzu od tri sata i izda naredbu policiji da se nađu i privedu Ristić i Buha i onda nastavi suđenje, jer se stalno odlaže i odugovlači.

Sudija Agatonović je odgovorio da ne može da izdaje naredbu dan za dan i da posle ima i druge obaveze, pa je suđenje zakazao za 1. februar. Naložio je da se tada privede Goran Ristić preko policijske stanice i da se pozove Ljubiša Buha, uz napomenu da u slučaju neodazivanja sledi i njegovo privođenje.

U ovom procesu sudi se Milanu Radukiću, bivšem policijskom inspektoru, Saši Đajiću bivšem žandarmu, Goranu Ristiću i Nikoli Bajiću, nekadašnjim pripadnicima "zemunskog klana". Radukić i Đajić su optuženi da su u Sarajevskoj ulici zaustavili i legitimisali Novaka Stevanića, a onda ga prebacili u "golfa" koji je vozio pripadnik "zemunskog klana" Ristić i predali ga Dušanu Spasojeviću, vođi "zemunskog klana". Bajić je Novaka, kako je sam priznao u sudu, čuvao u hangaru na Novom Beogradu. Ostali negiraju izvršenje ovog krivičnog dela.

Novaka su "zemunci" tukli, dok nije rekao gde im se u kući nalazi sef, onda je Spasojević otišao sa još nekoliko pomagača, izvadili su sef iz poda, jedva ga otvorili i odneli sav novac i nakit.

BONUS VIDEO

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave