UMESTO PRESUDE - PONOVO OTVOREN SLUČAJ: Suđenje za smrt Željka Ristića (19), sudija traži dodatne dokaze

J. Ć.

25. 10. 2023. u 14:09

UMESTO da donese presudu Miodragu Periću (39) iz Šainovca, koji se tereti da je 28. decembra 2021. godine oko 22.30 časova vozeći "golf 2" sa 2,27 promila alkohola u krvi, usmrtio Željka Ristića (19), a koji pred sudom tvrdi da zapravo on nije ni bio za volanom, već njegov prijatelj Marko Disić, Viši sud u Nišu odlučio je u sredu da ponovo otvori slučaj i pribavi dodatne dokaze. 

УМЕСТО ПРЕСУДЕ - ПОНОВО ОТВОРЕН СЛУЧАЈ: Суђење за смрт Жељка Ристића (19), судија тражи додатне доказе

Mesto gde je nastradao Željko Ristić

Slučaj se, kako je objasnio sudija Mirko Drašković, ponovo otvara kako bi se sasušao svedok policajac Vladica Petković i kako bi se prikuupio dodatni DNK materijal, kao i radi ispitivanja još nekih okolnosti. Sudija je naglasio da u svojoj dugogodišnjoj karijeri i praksi, nije imao komplikovaniji slučaj te da zbog toga želi da donese najispravniju moguću odluku.

- Želim sa ove poziciji koliko god mogu da činjenično stanje maksimalno utvrdim. Ne želim da odluku donesemo naprečac. Mesec dana gore dole nam ništa ne znači. Moram da policijskom službeniku postavim još neka pitanja i dodatna objašnjenja postavim veštacima koji su radili DNK. Želim da sada izoluju još neki DNK materijal, ne znam da li će to biti uspešno ili ne posle dve godine, ali moram da probam. To je trebalo neko drugi da radi, ali nijednu presudu u životu nisam doneo, a da u potpunosti ne stojim iza toga i da u potpunosti nisam siguran da je ona ispravna, pa tako ne želim da je donesem ni sada. Ovde još nisam siguran kako stvari stoje – izjavio je sudija Drašković.

On je zahvalio porodici nastradalog na strpljenju i razumevanju i istako da želi da reši slučaj najispravnije moguće.

- Možda zvuči kao dodatno deranžiranje, ali verujte mi da je u mojoj karijeri, koja traje dugo, ovo jedan od najkomplikovanijih predmeta. Svoj posao radim savesno i tačno – istakao je sudija.

Sud je konstatatovao da se otvara glavni pretres i određuje izvođenje dodatnih dokaza - saslušanje službenika P Doljevac Petkovitić Vladice. Takođe, izdata je naredba Zavodu za sudsku medicine za DNK laboratoriju.

- Da ponovo izvrše pregled vozila “golf” radi eventualno dodatnog izolovana biološkog materijala u kako bi se veštak neposredno saslušao ponovo pred sudom vezano za raniji nalaz i eventualne nove činjenice i okolnosti utvrđene tokom DNK analize – pojasnio je sudija.

Naredni pretres zakazan je za 4. decembar.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)