DANAS OPTUŽNICA PROTIV UROŠA BLAŽIĆA: Više javno tužilaštvo u Smederevu završilo istragu masakra kod Mladenovca

Јелена Илић
Jelena Ilić

18. 10. 2023. u 09:21

VIŠE javno tužilaštvo u Smederevu završilo je istragu o devetostrukom ubistvu u selima Malo Orašje kod Smedereva i Dubona kod Mladenovca, a optužnica protiv Uroša Blažića (20), okrivljenog za masakr, biće podignuta danas u Višem sudu u Smederevu, saznaju „Novosti“.

ДАНАС ОПТУЖНИЦА ПРОТИВ УРОША БЛАЖИЋА: Више јавно тужилаштво у Смедереву завршило истрагу масакра код Младеновца

MUP

Prema nalazima lekara veštaka, koji su obavili neuropsihijatrijsko veštačenje, Uroš je bio uračunljiv kada je 4. maja počinio zločin, a kod njega nisu pronađeni simptomi psihopatoloških promena ličnosti. Te večeri nije bio pod uticajem alkohola niti narkotika.

Više javno tužilaštvo u Smederevu vodilo je jedinstvenu istragu protiv njega, ali i njegovog oca, ujaka i brata od ujaka, koji su u pritvoru zbog nedozvoljene proizvodnje, držanja, nošenje i prometa oružja i eksplozivnih materija. Podsetimo, Više javno tužilaštvo u septembru proširilo je istragu protiv oca osumnjičenog za masovno ubistvo, Radiše B. iz Mladenovca.

Blažić je okrivljen za ubistvo osmoro ljudi, i pokušaj ubistva još trinaestoro koje je teško ranio. Najmlađa žrtva imala je 15, a najstarija 25 godina. Jedan mladić preminuo je u bolnici pedeset dana kasnije. Uroš je na saslušanju priznao zločin rekavši da je ljude ubio kako bi „zaplašio stanovništvo sela“.

Blažić je u pritvoru od 5. maja nakon hapšenja. Osumnjičen je za teško ubistvo, a maksimalna kazna koja mu se može izreći je 20 godina zatvora s obzirom na to da je u trenutku ubistava imao 20 godina.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave