SUĐENJE ZA UBISTVO LUKE ŽIŽIĆA: Kraljevčanin osumnjičen za pomaganje u kućnom pritvoru, sa nanogvicom

S. J. M.

07. 07. 2023. u 15:20

JOVANU Ugrenoviću, optuženom da je pomogao Stefanu Milašinoviću, osumnjičenom za ubistvo Luke Žižića, da se posle izvršene likvidacije sakrije u Kraljevu, Viši sud u Beogradu ukinuo je danas pritvor.

СУЂЕЊЕ ЗА УБИСТВО ЛУКЕ ЖИЖИЋА: Краљевчанин осумњичен за помагање у кућном притвору, са наногвицом

Foto: Novosti

Sudsko veće prihvatilo je predlog branioca Nikole Ristovića i optuženom Ugrenoviću odredilo kućni pritvor sa nanogvicom.

Inače na današnjem suđenju saslušan je Bogdan Milićević, kojem je Ugrenović brat od tetke i u čijoj se vikendici krio Milašinović, gde je nekoliko dana posle ubistva Žižića i uhapšen. On je rekao da je Jovan došao kod njega u vikendicu i pitao da mu pozajmi kuću za drugara na nekoliko dana i da mu je dao.

- Posle par dana pozvala me policija, ja sam došao i video kad je Stefan uhapšen. Sutradan sam saznao da je zbog ubistva - rekao je Milićević.

On je kazao da mu nije bilo čudno što mu Jovan traži kuću, jer mu je brat i da tad nije shvatio da mu kuća treba da se neko skloni.

- Sukob sa zakonom mi nije padao na pamet. Možda sam mislio da taj drug ima problem sa porodicom - reko je svedok. - Ja tu vikendicu nikada nisam izdavao, a ni Jovan mi je ranije nije tražio.

On je ranije u istrazi u tužilaštvu rekao da mu je Jovan kazao da mu vikendica treba da bi mu se drugar sklonio i da nije baš bio oduševljen tom idejom, ali mu je dao. Kazao je i da to nije naplatio. Na pitanje sudije da li je posle hapšenja Milašinovića pozvao brata i pitao šta se dešava, rekao je da jeste i da mu je on odgovorio "ništa ne brini, sve će biti u redu".

Milićević je ispričao i da ga je tog dana kada je išao da da izjavu u tužilaštvo pozvala Jovanova rođena sestra Kristina i rekla: "Pazi šta radiš danas".  Naveo je da su tada imali normalan odnos, jer su bliski rođaci, a da danas nema nikakav odnos, niti kontakt  sa tom porodicom.

Stefan Milašinović priznao je ubistvo Luke Žižića. On je 28. aprila prošle godine ušao u Žižićev kafić, otišao u toalet, pa izašao napolje. Kroz dva minuta se vratio i čim je ušao ispalio je rafal u Luku. Tad su na njega skočili Žižićev brat i prijatelji, udarali ga, svukli mu masku, pa mu je nadzorna kamera snimila lice. Milašinović se nekako izvukao i pobegao iz kafića, ali je brzo uhapšen.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)