PIJAN UZNEMIRAVAO BIVŠU PARTNERKU: Pred Skupštinom odluka o razrešenju predsednika Prekršajnog suda u Valjevu

S.S.R.

31. 03. 2023. u 15:13

SKUPŠTINA Srbije glasaće u narednom periodu o Predlogu odluke o razrešenju Zorana Stefanovića, predsednika Prekršajnog suda u Valjevu, zbog teškog disciplinskog prekršaja i kršenja odredaba Etičkog kodeksa.

ПИЈАН УЗНЕМИРАВАО БИВШУ ПАРТНЕРКУ: Пред Скупштином одлука о разрешењу председника Прекршајног суда у Ваљеву

Foto: Free Images Pixabay

On je u "ranim jutarnjim časovima 31. 3. 2021. godine u stanju alkoholisanosti od 2,16 promila alkohola u krvi, došao kod svoje bivše emotivne partnerke K. S. i uznemiravao je, tražeći da ga pusti u stan, zbog čega je pozvala policiju". Njemu je zatim, na osnovu Zakona o sprečavanju nasilja u porodici, izrečena hitna mera zabrane prilaska.

Predlog Visokog saveta sudstva za razrešenje u nedelju uveče prihvatio je Odbor za pravosuđe i prosledio ga parlamentu na izjašnjavanje. U obrazloženju se navodi da je VSS 23. januara 2023. godine usvojio predlog Disciplinske komisije i utvrdio postojanje razloga za "razrešenje predsednika Prekršajnog suda u Valjevu zbog teškog disciplinskog prekršaja u vršenju funkcije predsednika suda i Etičkog kodeksa". On je bio svestan pravila ponašanja, ali ih je prekršio i nedostojno se ponašao, čime je narušio poverenje javnosti u sudstvo.

Prema Zakonu o sudijama odluku o razrešenju donosi Narodna skupština, a na osnovu predloga VSS i sprovedenog postupka u kome su utvrđeni razlozi za razrešenje. Krivični postupak protiv Stefanovića je i dalje u toku, a VSS, za sada, nije doneo odluku o oduzimanju prava obavljanja sudijske funkcije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

NAPRAVILA SEBI LAŽNU DIPLOMU MASTER PROFESORA PA KAŽNJENJA SA POLA MILIONA DINARA: Priznala krivicu za falsifikovanje