NA SUD ZBOG POLNOG UZNEMIRAVANJA MALOLETNICE: Tužilaštvo podnelo optužni predlog protiv bivšeg direktora CZSR u Beloj Crkvi

Јелена Ј. Баљак
Jelena J. Baljak

25. 03. 2023. u 19:24

SLUČAJ bivšeg direktora Centra za socijalni rad u Beloj Crkvi Dragana Popovića (68), koji je više od dva meseca slao neprimerene SMS poruke 16-godišnjoj devojci iz istog mesta, epilog će dobiti na sudu.

НА СУД ЗБОГ ПОЛНОГ УЗНЕМИРАВАЊА МАЛОЛЕТНИЦЕ: Тужилаштво поднело оптужни предлог против бившег директора ЦЗСР у Белој Цркви

Dragan Popović, Foto J. J. Baljak

Posle četvoromesečnih predistražnih radnji, Osnovno javno tužilaštvo u Vršcu je protiv njega podnelo optužni predlog Osnovnom sudu u Vršcu, zbog krivičnog dela polno uznemiravanje maloletnice.

Popović je, u šta su „Novosti“ imale uvid, u toku 2022. godine devojčici slao svoje golišave fotografije, od nje tražio da i ona njemu pošalje svoje slike u bikiniju, govorio joj da će je voditi na more u Grčku, pozivao na tajne sastanke i, naravno, insistirao da o njihovoj prepisci ne priča roditeljima.

Jedna od poslatih poruka, Foto privatna arhiva

 

Reč je, inače, o mladoj Romkinji, čija je porodica dugogodišnji korisnik usluga belocrkvanskog CZSR, a otac i majka su joj teško bolesni.

Da je Popović predator otkriveno je tako što se maloletnica već posle prve neprimerene poruke obratila osobi od poverenja, koja se sve vreme u njeno ime dopisivala sa bivšim funkcionerom.

Policiji su ga prijavile nakon što joj je poslao poruku da će je izvući sa časa uz pomoć svog prijatelja koji radi u njenoj školi, kako bi nasamo mogli da provedu 60 minuta u jednoj školskoj kancelariji.

Popović je u razgovoru za „Novosti“ tada priznao da se dopisivao sa devojčicom, ali je negirao sve tvrdnje koje mu se stavljaju na teret.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

NAPRAVILA SEBI LAŽNU DIPLOMU MASTER PROFESORA PA KAŽNJENJA SA POLA MILIONA DINARA: Priznala krivicu za falsifikovanje