TUŽILAŠTVO STRAHUJE DA NE ZASTARI PREDMET PROTIV ŠARIĆA: U Specijalnom sudu odložen glavni pretres protiv optuženih za pranje para

N.B.

02. 03. 2023. u 16:31

PRED Specijalnim sudom u Beogradu danas je za 29. mart odloženo ponovljeno suđenje Darku Šariću i još 15-orici optuženih, kojima se na teret stavlja pranje novca.

ТУЖИЛАШТВО СТРАХУЈЕ ДА НЕ ЗАСТАРИ ПРЕДМЕТ ПРОТИВ ШАРИЋА: У Специјалном суду одложен главни претрес против оптужених за прање пара

Foto Z. Jovanović

Novi termin zakazan je zbog izostanka optuženog Radovana Štrpca, ali i nekoliko advokata iz zdravstvenih razloga. Sa odlaganjem se složio i zamenik tužioca, ali je naglasio da suđenje traje 13 godina i da se plaši da će postupak da zastari. Takođe je zamolio da se ubuduće pretresi ne odlažu. 

Prethodni glavni pretres nije bio održan, jer je odbrana tražila izuzeće sudskog veća, što je, kako je juče saopšteno, odbijeno. Pljevljak je tada naglasio da smatra da tročlano veće, kojim predsedava sudija Siniša Petrović, nije nepristrasno, pošto mu je već sudilo u procesu za krijumčarenje 5,7 tona kokaina u kojem je pravosnažno osuđen na 14 godina robije.

- Sa takvim predubeđenjem ovo sudsko veće će nas i u ovom procesu osuditi na zatvoreske kazne - kazao je svojevremeno Šarić.

Prethodnom presudom za pranje novca, koja je ukinuta, Šarić je bio osuđen na devet godina zatvora. Tužilaštvo tvrdi da je sa saradnicima, više od 20 miliona evra, zarađenih prodajom kokaina, uveo u legalne tokove, kupujući preduzeća, zemljišta, kao i nekretnine po Srbiji.

Protiv Šarića se vodi još jedan postupak. Naime, on je optužen da je tokom boravka u pritvoru, organizovao kriminalnu grupu, čijim s epripadnicima na teret stavlja pokušaj ubistva svedoka saradnika Nebojše Joksovića, izazivanje opšte opasnosti, zloupotreba službenog položaja, kao i nedozvoljeno posedovanje oružja. Pripremno ročište u ovom postupku zakazano je za 6. mart.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)