ZA NAPAD NA POLICAJCE PO 20 MESECI ZATVORA: Izrečena presuda dvojici Novosađana za nasilničko ponašanje

Lj.P.

29. 11. 2022. u 14:11

NOVOSAĐANI Ognjen Stanković (25) i godinu dana mlađi Damjan Puzović, osuđeni su danas u Osnovnom sudu u Novom Sadu nepravosnažnom presudom na jedinstvene kazne od po godinu i osam meseci zatvora.

ЗА НАПАД НА ПОЛИЦАЈЦЕ ПО 20 МЕСЕЦИ ЗАТВОРА: Изречена пресуда двојици Новосађана за насилничко понашање

Osnovni sud u Novom Sadu

Stanković je oglašen krivim da je izvršio dva krivična dela nasilničko ponašanje i krivično delo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti, a okrivljeni Puzović za krivično delo nasilničko ponašanje i krivično delo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti.

Navedenom presudom, u odnosu na okrivljenog Ognjena Stankovića odbijena je optužba za krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

- Nakon izricanja prvostepene presude, obojici je ukinut pritvor i izrečena mera zabrane napuštanja stana uz primenu elektronskog nadzora, i određeno da navedena mera može trajati dok za to postoji potreba, a najduže do pravosnažnosti presude odnosno do upućivanja okrivljenih na izdržavanje krivične sankcije koja se sastoji u lišenju slobode, a najduže dok ne istekne vreme trajanje kazne izrečene nepravnosnažnom presudom – navela je Svjetlana Radovanović, portparol osnovnog suda. - Protiv navedene presude stranke mogu izjaviti žalbu Apelacionom sudu u Novom Sadu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna