SUĐENJE ZA LIKVIDACIJU MMA BORCA U NOVOM SADU: Drugooptuženi tvrdi da nije hteo nikoga da ubije (FOTO)

Lj.P.

14. 11. 2022. u 17:27

U NASTAVKU suđenja za ubistvo MMA borca Uroša Stefanovića (27) i ranjavanje Gorana Kovačevića Goranca (47), u pucnjavi 2. septembra 2021. godine u Novom sadu, za koje su optuženi Dalibor Bogdanović Boća (45) bivši policajac i Danijel Janjoš (43), saslušani su svedoci.

СУЂЕЊЕ ЗА ЛИКВИДАЦИЈУ ММА БОРЦА У НОВОМ САДУ: Другооптужени тврди да није хтео никога да убије (ФОТО)

FOTO.Lj.P.

- Pre ulaska u pasaž u Cankarevoj ulici video sam Stefanovića i on je jasno video mene, i znao je da dolazim. To je bio naš dogovor. Kovačević je bio okrenut licem prema meni i on je znao za moj dolazak, kako bi fingirali njegov pokušaj ubistva. Da sam hteo da ga ubijem mogao sam to da uradim još na ulici. Znao sam da je on obezbeđenje, i nijednog trenutka nisam imao nameru da ubijem ni Stefanovića ni Kovačevića.

To je danas u Višem sudu u Novom sadu, na suđenju koje je  formalno krenulo ispočetka zbog promene člana sudskog veća, izjavio Daniel Janjoš (43), koji je sa Daliborom Bogdanovićem Boćom (45) optužen za ubistvo MMA borca Uroša Stefanovića i ranjavanje Goranca, kao i nedozvoljeno držanje oružja.

Prvookrivljeni Bogdanović je kazao da osporava optužnicu i ne priznaje krivično delo za koje se tereti i da nema ništa da doda odbrani koju je ranije izneo.

U nastavku suđenja, saslušani su svedoci, policajci. Izjave su dali pripadnici MUP koji su bili na mestu zločina u Cankarevoj 6, gde se 2. septembra 2021. godine dogodila pucnjava u kojoj je ubijen Stefanović, a Kovačević ranjen, kao i oni koji su stigli na nasip u Rumenku, gde je pronađen zeleni „pik-ap“ korišćen za bekstvo.

NEĆE DA ODA IMENA

I pored upornog insistiranja sudije Vidoja Mitrića, Dalibor Bogdanović nije želeo da otkrije imena dve ženske osobe sa kojima je, kako tvrdi, 2. septembra prošle godine u vreme pucnjave u Cankarevoj, bio u restoranu.

- Otac i sin vlasnici restorana su rekli istinu da su me tog 2. septembra oko 21 sat videli u lokalu – rekao je Bogdanović, dodajući da je tačno da je bio u društvu dve ženske osobe. - Identitet tih žena neću da otkrijem jer se svim svedocima preti, i ne želim da ih izlažem opasnosti. Jednoj od njih, njenom mužu i deci je prećeno, čak je bila i prebijena, ali nikome nije prijavila.

Policajac Danko Ešan, koji je sa kolegom Ivanom Nađom u Cankarevoj bio tri-četiri minuta posle pucnjave, ispričao je da je u pasažu zatekao Gorana Kovačević, njegovog sina i Nika Uskokovića. Tu su bila i dva-tri motora, za koje je mislio da pripadaju oštećenom Stefanoviću.

- Došli su još neki, mislim da se poznaju sa Kovačevićem, i mi smo ih udaljili – ispričao je svedok. - Kovačević je bio uzbuđen, rekao je da je malo povređen, a o samom događaju ništa. Niko nije pominjao imena osumnjičenih.

Suđenje se nastavlja 27. decembra kada će ponovo biti saslušan veštak Milica Keckarević u vezi sa DNK tragovima, u prisustvu stručnog savetnika veštaka dr Olivera Stojkovića.

Takođe će se od Granične policije pribaviti podatak gde se nalazio svedok Nebojša Ivaneža 2. i 3. septembra 2021. jer je odbrana dostavila kopiju pasoša ovog svedoka u kome se vidi da je tog dana imao ulazak u Srbiju u Neštinu, što se ne vidi iz evidencije poslate iz Uprave granične policije, te da se ponovo proveri.

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri