SVEDOČILI POLICAJCI: Postupak protiv Dalibora Bogdanovića i Daniela Janjoša za ubistvo MMA borca

Lj. P.

18. 10. 2022. u 21:10

SASLUŠANjEM svedoka, petorice novosadskih policajaca koji su ubrzo po saznanju za pucnjavu u Cankarevoj ulici 2. septembra prošle godine, kada je ubijen MMA borac Uroš Stefanović (27), a ranjen Goran Kovačević Goranac (47), stigli na lice mesta i učestovali u poteri za pikapom, u Višem sudu u Novom sadu nastavljeno suđenje Daliboru Bogdanoviću Boći (45) i Danielu Janjošu (43), optuženima za teško ubistvo, ranjavanje i nedozvoljeno nošenje oružja.

СВЕДОЧИЛИ ПОЛИЦАЈЦИ: Поступак против Далибора Богдановића и Даниела Јањоша за убиство ММА борца

Foto N. Karlić

Policajac Ivan Nađ, koji je prošlog septembra radio u policijskoj ispostavi Detelinara, koji je sa kolegom prvi stigao na mesto pucnjave, ispričao je da su u dvorištu zatekli Stefanovićevo telo na zemlji, a u blizini i dvojicu uzrujanih muškaraca.

- Jedan od njih, stariji, imao sam utisak da misli da ga prepoznajem, rekao je da je on Goranac i da je sa njim njegov sin - ispričao je u svom svedočenju ovaj policajac, koji sada radi u Interventnoj.

- Za ubijenog je kazao da mu je kum. Niko nije spominjao ko bi mogao da bude počinilac ovog krivičnog dela.

Govoreći šta je zatekao u Cankarevoj ulici posle pucnjave, kada je među prvima stigao, policajac Goran Radić je izjavio da je ispred pasaža primetio grupu mladića u crnim kožnim prslucima na kojima je nešto pisalo.

Uroš Stefanović, Foto Privatna arhiva

I svedok Stefan Krstić, takođe policajac, koji te večeri nije bio na dužnosti, ali se zatekao u blizini, kazao je da je čuo pucnjavu i kada je otišao do Cankareve, video je ćelavog krupnog muškarca da izlazi iz dvorišta. I on je uočio grupu mladića obučenih u crne majice sa identičnim natpisom, ali ih policija nije legitimisala. Kasnije je, kako je rekao, saznao da su ti mladići iz iste bajkerske grupe i da su zato imali iste majice.

Željko Furdulović, iz novosadskog odreda Žandarmerije, koji je prošlog septembra bio komandir vodiča pasa, sudskom veću je predočio da je u potragu za počiniocima na nasipu kanala DTD u Rumenki bio angažovan i pas tragač, koji je izvesno vreme pratio određeni trag, ali da on ne zna čiji je.

Suđenje se nastavlja 14. novembra saslušanjem preostalih svedoka.

Dokazi nisuuzeti na valjan način

SUDIJA Vidoje Mitrić predočio je da veštak nije na valjan način uzeo dokaze i da to sada predstavlja problem, kao i da će zbog toga tražiti da se uradi DNK analiza zadnjeg dela pikapa.

- Trebalo je iz celog vozila, posebno sa mesta gde bi se invalidna osoba uhvatila, uzeti DNK tragove - smatra sudija Mitrić.

- Sada se postavlja pitanje zašto nije uzet trag sa zadnjeg sedišta pikapa.

 Dalibor Bogdanović Boća i Daniel Janjoš, Foto Privatna arhiva

VEŽBALI PUCANjE

DRUGOOPTUŽENI Janjoš  je imao primedbu da na neke, po njemu bitne delove njegove izjave, niko ne obraća pažnju, i ponovio je da je on Bogdanovića ranije u pikapu vozio na Frušku goru, kod mesta Jazak, gde su vežbali gađanje pucajući u flaše.

- Rukavice koje je Bogdanović koristio i etikete sa njih stavio sam u kutiju u gepek pikapa i to je pronađeno prilikom uviđaja posle pucnjave u Cankarevoj - kazao je Janjoš. - Ovo nisam rekao u tužilaštvu na saslušanju, jer sam možda bio dekoncentrisan i neispavan.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO VUČIĆ NE POBEDI, SRBIJU ČEKAJU TEŠKI DANI PO SVIM PITANJIMA... Darko Miličić poslao važnu poruku o aktuelnoj političkoj situaciji (VIDEO)