NISAM ZNAO DA ĆE ČABA DER UBITI ČOVEKA: Počelo novo suđenje Alenu CIigleru

S. J. M.

15. 07. 2022. u 16:06

ALENU Cigleru, koji je vozio Čabu Dera posle ubistva Nebojše Markovića na Banovom Brdu u januaru 2019. godine, juče je ponovo počelo suđenje u Višem sudu u Beogradu. On se tereti za saizvršilaštvo u ubistvu i nedozvoljeno držanje pištolja, koji je pronađen zamotan u čarapu u ormaru u hodniku stana u kojem je uhapšen u Subotici.

НИСАМ ЗНАО ДА ЋЕ ЧАБА ДЕР УБИТИ ЧОВЕКА: Почело ново суђење Алену ЦИиглеру

Čaba Der / privatna arhiva

Cigler je prošle godine osuđen na četiri godine zatvora, ali za lakše delo pomaganje Deru u bekstvu nakon ubistva, jer je sudsko veće poverovalo u njegovu odbranu da nije znao da će Der ubiti tog čoveka, za kojeg mu je rekao da mu duguje novac. Apelacija je tu presudu ukinula i naložila ponovno suđenje.

Cigler je juče ponovo sve isto ispričao iznoseći odbranu, kazao je da nije počinio dela za koja se tereti i da mu je teško što je učestvovao u događaju u kojem je Marković izgubio život i što je dozvolio da bude umešan u ubistvo.

- Ja sam lopov i ceo život sam krao, jer nisam znao drugi način da dođem do novca. Jedva sam završio i osnovnu školu, a u životu mi niko nije hteo da pomogne da nađem pravi put. Nisam ubica i verujem u Boga - kazao je Cigler.

On je ispričao da Dera poznaje od detinjstva i da su se družili od 10 do 20 godine, kada su se razdvojili i nisu se videli 17 godina. Kad su obojica bili u zatvoru dopisivali su se pismima i bili u kontaktu, a kad je Cigler izašao u oktobru 2018. godine Der ga je sreo u Subotici, razmenili su brojeve telefona i ona su se čuli i viđali nekoliko puta.

- Išao sam sa Goranom Prskalom u Sofiju da kupimo opremu za falsifikovanje kartica i skidanje para sa bankomata - kazao je Cigler.

- U povratku Der mi je poslao poruku da svratim kod njega u Beograd i da se provedemo. Prihvatio sam i počinio najveću grešku u životu. Izašli smo u dva kluba, ja sam popio tri mala piva i sokove, a on je popio mnogo alkohola i u automobilu je uzeo kokain. Ujutru smo otišli na fast fud kiosk da jedemo i on mi je rekao da će me voziti u Suboticu i da idemo na Banovo brdo gde je ostavio auto. Kad smo došli rekao mi je da tu živi čovek, koji mu duguje novac i da ga čekamo da izađe.

Cigler kaže da su čekali oko sat i 40 minuta i da je on sedeo na mestu vozača, jer Der odatle nije dobro video kuću.

- Posle nekog vremena mi je rekao, "eno ga, vozi" i ja sam krenuo niz ulicu. Rekao mi je stani, uzeo crnu torbu otpozadi i izašao iz vozila. Nisam video šta se dešava, ali kad se vratio rekao mi je, "vozi, pucao sam u njega" i u rukama je držao pištolj. Bio sam u šoku, dao sam gas i vozio kuda mi je gvorio. Posvađali smo se, rekao sam da ne želim d aidem u zatvor i pitao ga zašto me uvalio u nevolju. Kad sam parkirao auto, tražio je da idem sa njim, ali nisam hteo. Otišao sam u centar grada, a onda u Suboticu. Prenoćio sam u stanu kod Gorana Prskala, gde me je ujutru policija uhapsila. Nemam nikakve veze sa pištoljem koji je tu pronađen i ne znam čiji je. Sa policijom sam sarađivao, ispričao u tužilaštvu sve što znam o Deru i na njihov zahtev sam mu tad slao poruke na skaju, da bi dobili neke informacije.

On kaže da Dera nije bio prijavio, jer je bio van sebe i plašio se da bi mogao nešto da mu učini, ali i jer je mislio da mu policija neće verovati da nema veze sa tim ubistvom.

NOVI DOKAZI

ZAMENIK tužioca tražila je da se u ponovljenom suđenju ispita Goran Prskalo, jer je dao suprotne iskaze u istrazi i na prvom suđenju i on će biti pozvan za sledeći pretres u septembru. Tužilac je tražila i da se pribavi konverzacija između Ciglera i Dera preko aplikacije skaj, jer se pokazalo da se može dešifrovati. Branilac Slobodan ružić je bio protiv, jer kaže da skaj više nema mogućnosti da se otvori.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)