"MUKA MI JE": Cigler jedva promucao da mu je loše, pa se onesvestio u sudnici

S. J. M.

27. 05. 2022. u 20:11

ALEN Cigler, prijatelj Čabe Dera, kojem se u Višem sudu u Beogradu sudi da mu je pomogao prilikom ubistva Nebojše Markovića u januaru 2019. godine, onesvestio se danas u sudnici. Cigleru je pozlilo na samom početku suđenja.

МУКА МИ ЈЕ: Циглер једва промуцао да му је лоше, па се онесвестио у судници

Foto: Arhiva

Kad su ga pritvorski stražari uveli, delovao je dobro i na pitanje sudije Stojana Petrovića odgovorio je da mu se nisu promenili lični podaci. I tada je počeo da se njiše za govornicom u sudnici, kao da će pasti. Videlo se da ne može da govori i jedva je promucao: "Muka mi je".

Tad su mi čuvari pomogli da sedne na optuženičku klupu, a on se sav tresao.

Polili su ga vodom iz flašice po vratu i glavi, pa je malo došao sebi. Popio je i vode, rekao da mu je bolje, ponovo ustao za govornicu i odgovorio da može da prati pretres.

Ali, tri sekunde kasnije samo je počeo da pada unazad i na stranu, pa su ga stražari uhvatili.


Punomoćnik oštećene porodice Marković Predrag Vasović je prigurao stolicu, pa su Ciglera spustili na nju, ali on uopšte nije reagovao. Malo su ga šamarali po licu da dođe sebi, ali se činilo da je jedno 30 sekundi bio u nesvesti. Trgao se tek kad ga je stražar ponovo polio vodom po glavi.


Sudija Petrović i tužilac su odmah zvali Hitnu pomoć, ali se oni nisu javljali, pa je pritvorski stražar rekao da Ciglera vode u pritvorsku sobu u sudu, a da zovu lekara iz zatvorske bolnice da dođe da ga pregleda. Ciglera su tad dvojica stražara odvukli iz sudnice, pošto nije mogao sam da hoda. Kako smo saznali, lekari zdravstvene službe Okružnog zatvora u Beogradu su brzo stigli i pregledali Ciglera. On se posle dobro osećao i prebačen je u pritvor.


Suđenje je zbog ovoga odloženo za sredinu jula.


Cigler je, inače, bio osuđen na četiri godine zatvora za pomoć Deru u bekstvu nakon ubistva Markovića. On je tada vozio automobil, kojim su se udaljili. On je, iznoseći odbranu, tvrdio da nije znao da će Der ubiti tog čoveka, već da mu je rekao da mu duguje neki novac i da ide da razgovara sa njim. Kada se vratio u auto, rekao mu je: "Ubio sam ga, vozi", i Cigler je, kako kaže, u strahu vozio do nekog parkinga na Novom Beogradu gde su se rastali. Sudsko veće je prihvatilo ovu njegovu odbranu i zaključilo da nije bio svestan šta će Der da uradi.

ŠKOLSKI PRIMER SAIZVRŠILAŠTVA


PRVOSTEPENU presudu ukinuo je Apelacioni sud sa nalogom da se Cigleru ponovo sudi i da nije dobro utvrđeno krvično delo, jer, kako su sugerisali, to je školski primer saizvršilaštva, a ne pomoći u bekstvu. Presudu Deru, kojom je osuđen na 40 godina zatvora, Apelacija je potvrdila. Inače, Der se nalazi u Mađarskoj u zatvoru, gde izdržava doživotnu robiju zbog ubistva dvoje ljudi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!