DEVOJČICA U DNEVNIKU OTKRILA PEDOFILA: Penzionisani doktor ponovo u sudu, optužen za pokušaj obljube deteta - održan glavni pretres

Z. G.

18. 04. 2022. u 17:33

U VIŠEM sudu u Novom Sadu danas je, bez prisustva javnosti, održan glavni pretres na ponovljenom suđenju penzionisanom novosadskom doktoru Š. T. (67), koji je u prethodnom postupku bio osuđen na sedam godina zatvora zbog pokušaja obljube dvanaestogodišnje devojčice iz Novog Sada.

ДЕВОЈЧИЦА У ДНЕВНИКУ ОТКРИЛА ПЕДОФИЛА: Пензионисани доктор поново у суду, оптужен за покушај обљубе детета - одржан главни претрес

Arhiva

Sledeće ročište zakazano je za 30. maj.

Suđenje tom doktoru sudske medicine je ponovljeno jer je Apelacioni sud ukinuo provostepenu presudu i naložio da devojčica bude saslušana. Ona je, kao posebno osetljivi svedok, izjavu dala iz posebne prostorije u sudu, skrin-sobe.

Devojčica je i ranije davala iskaze, u Centru za socijalni rad, tokom istrage i prilikom veštačenja.

Š. T. je u junu 2021. godine u novosadskom Višem sudu bio oglašen krivim pa je prvestepenom presudom tada osuđen na sedam godina zatvora jer je, kako je navedeno u obrazloženju, u periodu od marta 2018. do februara 2020. godine, "prema maloletnoj oštećenoj, rođenoj 2008. godine, počinio produženo krivično delo pokušaj obljube sa detetom".

Kuća u kojoj su se navodno odigravali "susreti"

Prilikom izricanje presude, sudija Ivana Josifović je u obrazloženju navela da je sud prihvatio iskaz maloletne oštećene, koji je dala kada je saslušana kao posebno osetljivi svedok u istrazi u posebnoj prostoriji suda. Sudija Josifović je rekla da je to svedočenje bilo jasno, detaljno, iskreno i u skladu sa materijalnim dokazima, u vidu dnevnika koji je devojčica vodila i čijim pronalaskom u školi je krivični postupak i otpočeo.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna