JAVNOST ISKLJUČENA DO KRAJA POSTUPKA: Počelo suđenje Novosađaninu optuženom za trgovinu ljudima

Lj. P.

22. 03. 2022. u 12:23

U VIŠEM sudu u Novom Sadu, juče je počelo suđenje Novosađaninu D.P. (80) optuženom za trgovinu ljudima.

ЈАВНОСТ ИСКЉУЧЕНА ДО КРАЈА ПОСТУПКА: Почело суђење Новосађанину оптуженом за трговину људима

Lj.P.

Iako se on i njegovi branioci nisu protivili, na predlog zamenika Višeg javnog tužioca, ali pravnih zastupnika oštećenih žena, glavni pretres će do kraja postupka biti zatvoren za javnost, zbog, kako je obrazloženo, zaštite žrtava, koje imaju status posebno osetljivih svedoka.

Ovaj osamdesetogodišnjak je uhapšen marta 2021. godine, pod sumnjom da je trgovao ljudima, a tereti se da je od 2017. godine, vrbovao žene za pružanje seksualnih usluga u njegovom salonu za masažu, koristeći njihovu tešku materijalnu situaciju. On se sumnjiči da je zloupotrebom teških prilika, vrbovao i eksploatisao radi prostucije ženske osobe, radi pružanja seksualnih usluga klijentima u njegovim improvizovanim salonima, na četiri lokacije u Novom Sadu.

Radi zaštite žrtava seksualne eksploatacije, oštećenim ženama je dodeljen status posebno osetljivog svedoka, i one su u istrazi saslušane u skrin-sobi, a na glavnom pretresu će, kako saznajemo, svedočiti takođe iz skrin-sobe.

Žene koje je osumnjičeni angažovao, kako se sumnja, pružale su usluge masaže na više lokacija, a jedan od stanova u kojem se to dešavalo je u Ulici Pavla Papa u Novom Sadu.

Prema nezvaničnim saznanjima, „usluge“ devojaka nuđene su preko oglasa u novinama, ali i na internetu, a u razgovoru preko telefona bi se dogovarali u vezi sa masažom, a onda bi zainteresovani dolazili na datu adresu. Kada bi klijent došao ispred „salona“, trebalo je ponovo da pozove i javi se da je ispred, i tek tada bi ga one puštale u stan.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati