MIŠKOVIĆI OSLOBOĐENI OPTUŽBI ZA UTAJU POREZA: Apelacioni sud preinačio prvostepenu presudu

Tanjug

23. 02. 2022. u 14:19

VLASNIK Detla Holdinga Miroslav Miškovih i njegov sin Marko pravosnažno su oslobođeni od optužbi da su utajili porez, dok je vlasnik Nibens grupe Milo Đurašković pravosnažno osuđen na tri godine zatvora zbog toga što je oštetio kruševačku Fabriku maziva.

МИШКОВИЋИ ОСЛОБОЂЕНИ ОПТУЖБИ ЗА УТАЈУ ПОРЕЗА: Апелациони суд преиначио првостепену пресуду

Foto: Arhiva VN

Ovom odlukom Apelacionog sud u Beogradu preinačena je prvostepena presuda Specijalnog suda kojom je Marko Mišković bio osuđen na godinu dana kućnog zatvora i novčanu kaznu zbog poreske utaje, a Miroslav Mišković na dve i po godine zatvora i novčanu kaznu, jer mu je u tome pomogao.

Ovom odlukom Miškovići su oslobođeni svih sumnji zbog kojih su bili uhapšeni 2012. godine i imaće pravo da traže odštetu od države zbog neosnovanog boravka u pritvoru i višegodišnje blokade imovine.

Ranije su pravosnažno oslobođeni optužbi za nanošenje štete putarskim preduzećima.

Odlukom koja je danas objavljena na sajtu Apelacionog suda optužbi za pomaganje Marku Miškoviću u utaji poreza oslobođeni su pravosnažno i Jadranka Bardić i Živojin Petrović.

Đurašković je takođe oslobođen od optužbi za utaju poreza, ali je osuđen zbog zloupotrebe položaja odgovornog lica u vezi sa FAM-om, na tri godine zatvora, tako što mu je kazna smanjena za 15 meseci.

Njegovim saradnicima kazne su smanjene od godinu dana do nekoliko meseci, pa su Dejan Jevtić i Bora Jelić osuđeni na po godinu i po dana zatvora.

Risto Ristić osuđen je na dve godine zatvora, Branislav Jovanović i Srdan Filipović na po godinu dana kućnog zatvora uz elektronski nadzor, a Ljiljana Kostić na 20 meseci zatvora.

Milu Đuraškoviću i privrednom društvu „Sheer korporacija“ oduzeta je imovinska korist pribavljena izvršenjem krivičnog dela, pa su obavezani da na račun budžeta Srbije uplate Đuraškovć 933.748.249 dinara, a "Sheer korporacija“ 114.207.676,04 dinara.

„FAM“ a. d. je upućen na parnični postupak radi ostvarivanja imovinsko - pravnog zahteva.

BONUS VIDEO: UBISTVO U RUŠNjU: Komšija usmrtio komšiju, nerešeni imovinski odnosi doveli do tragedije

 
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (12)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)