LJUBIO DEVOJČICU, A PRIČAO JOJ DA SE IGRAJU: Tužilaštvo u Nišu traži tri godine zatvora za vaspitača osumnjičenog za nedozvoljene polne radnje

J. Ć.

11. 01. 2022. u 20:31

OSNOVNO javno tužilaštvo u Nišu podiglo je optužni predlog protiv vaspitača Dečjeg kulturnog centra u Nišu Vladimira P. (64) i zatražilo najmanje tri godine zatvora zbog sumnje da je izvršio krivično delo nedozvoljene polne radnje nad petogodišnjom devojčicom. Osim zatvorske kazne, tužilaštvo je zatražilo i da mu se zabrani obavljanje poziva vaspitača u određenom periodu.

ЉУБИО ДЕВОЈЧИЦУ, А ПРИЧАО ЈОЈ ДА СЕ ИГРАЈУ: Тужилаштво у Нишу тражи три године затвора за васпитача осумњиченог за недозвољене полне радње

Foto Privatna arhiva

Njegov branilac izjavio je žalbu na rešenje Osnovnog suda u Nišu kojim je optuženom vaspitaču 6. januara ponovo produžen pritvor. Portparol Osnovnog suda u Nišu, Vladimir Rakonjac to je i potvrdio i dodao da će žalba biti prosleđena Višem sudu u Nišu na odlučivanje.

Posle podizanja optužnog predloga, Osnovni sud u Nišu je 30. decembra produžio pritvor Vladimiru P. za još 30 dana kako ne bi ponovio krivično delo, ali je Viši sud u Nišu, odlučujući po žalbi branioca, 6. januara ukinuo to rešenje i vratio predmet Osnovnom sudu u Nišu na ponovno odlučivanje.

Ovaj Nišlija, koji je pred penzijom, tereti se da je krivično delo nedozvoljene polne radnje u produženom trajanju počinio zloupotrebom položaja vaspitača nad detetom koje su roditelji dovodili u ovu renomiranu gradsku ustanovu na jednu od sekcija.

Prema nezvaničnim saznanjima, on je osumnjičen da je devojčicu ljubio, dodirivao i njenom rukom dodirivao sebe po genitalijama. Slučaj je otkriven nakon što se devojčica poverila roditeljima šta se dogodilo, a potom je sve ponovila i pred timom stručnih psihologa i pedagoga, nakon čega je vaspitač priveden i zadržan. Nakon što je devojčica ispričala šta joj je vaspitač radio, na zahtev policije angažovan je Centar za socijalni rad kao organ starateljstva. Stručnjaci centra su obavili razgovor sa devojčicom, koristeći metode i tehnike prilagođene za komuniciranje sa decom tog uzrasta, a sve zarad davanja mišljenja o autentičnosti svedočenja deteta.

NIJE BILO DRUGIH PRIJAVA

POSLE hapšenja Vladimira P. nije bilo prijava drugih roditelja. Kako je naš list ranije pisao, vaspitač je roditeljima ove ustanove i ranije bio sumnjiv jer su deca prepričavala da su se sa "čika Vladom igrala neprimerenih igara". Najčešće je deci sve predstavljao kao igru, pa ona nisu ni bila svesna da rade nešto pogrešno. Tek kada je odjeknula vest o njegovom hapšenju, mnogi roditelji su posumnjali da su i njihova deca možda doživela neprijatnosti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri