TEJIĆ PRIZNAO DA JE PUCAO: Šta su optuženi rekli na početku suđenja za ubistvo Bojana Mirkovića u naselju Belvil

S. J. M. - Z. U.

13. 10. 2021. u 21:16

LAZAR Tejić priznao je u sredu da je u novembru prošle godine u novobeogradskom naselju Belvil ubio Bojana Mirkovića.

ТЕЈИЋ ПРИЗНАО ДА ЈЕ ПУЦАО: Шта су оптужени рекли на почетку суђења за убиство Бојана Мирковића у насељу Белвил

Policija privodi osumnjičenog Lazara T. / Foto MUP

Kako saznajemo, on je na pripremnom ročištu u Višem sudu, ipak, negirao optužbe tužilaštva da je počinio teško ubistvo na podmukao način. On je rekao i da nije imao saučesnike u zločinu i da drugi optuženi nemaju nikakve veze sa tim.

Ostali optuženi za saizvršilaštvo, Bojan Kovačević, Ivan Nikčević i Dušan Kokoruž negirali su u sredu izvršenje tog krivičnog dela. Isto je učinio i Filip Ivanović, koji se tereti da je navodno trebalo da pomogne Tejiću u bekstvu i prebaci ga u BiH. On je rekao da nikada nikoga od ostalih optuženih u životu nije video, a kamoli da je pokušao da ih on sa Cetinja sakrije u Bosni i Hercegovini.

Tejić kao neposredni izvršilac, koji je po sopstvenom priznanju pucao u Mirkovića u podzemnoj garaži zgrade u kojoj je žrtva živela, tereti se i za krivično delo nedozvoljeno držanje i nošenje oružja. Svi optuženi su uhapšeni nekoliko dana nakon ubistva, a u sud su u sredu dovedeni iz pritvora.

Nakon Mirkovićevog ubistva, policija je pronašla oba pištolja iz kojih je na njega pucano, bicikl kojim je Tejić došao na mesto ubistva i posle njime pobegao. Takođe je pronađen i dži-pi-es uređaj koji je zalepljen na Mirkovićev automobil i pomoću kojeg su ga pratili desetak dana pre likvidacije. Kovačević i Nikčević se prema optužnici sumnjiče da su postavili taj lokator, a da je Kokoruž telefonom za kriptovanu komunikaciju javljao Tejiću tačnu lokaciju mete.

Zanimljivo je da je Mirković prilikom ubistva kod sebe imao lažna dokumenta.

PRETI I DOŽIVOTNA ROBIJA

GLAVNI pretres zakazan je za 23. novembar, kada bi optuženi, ako žele, trebali da iznesu odbranu ili da se izjasne da će se braniti ćutanjem. Inače, za teško ubistvo zaprećena je kazna od najmanje 10 godina zatvora, a kao najviša im se može izreći i doživotni robija.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!