PRED SUDIJOM 20. AVGUSTA: U novosadskom Osnovnom sudu zakazano saslušanje osumnjičenog za saobraćajnu nesreću u Petrovaradinu

Lj. P.

06. 08. 2021. u 15:03

O PREDLOGU Osnovnog javnog tužilaštva u Novom Sadu da se P. R. (21) iz Sremskih Karlovaca osumnjičenom za saobraćajnu nesreću u Petrovaradinu 6. juna u kojoj je nastradala Nina Rađenović (21) iz Petrovaradina, odredi pritvor, odlučivaće se 20. avgusta u Osnovnom sudu u Novom Sadu.

ПРЕД СУДИЈОМ 20. АВГУСТА: У новосадском Основном суду заказано саслушање осумњиченог за саобраћајну несрећу у Петроварадину

Arhiva

Za taj dan je, kako je „Novostima“ rečeno u tom sudu,  poslat poziv  osumnjičenom, njegovom braniocu i zameniku javnog tužioca, a sudija za prethodni postupak će nakon saslušanja doneti odluku da li će se P.R.  u daljem postupku braniti sa slobode, ili ne.

Ova mera, kako je posle saslušanja osumnjičenog u tužilaštvu 4. avgusta saopšteno, predložena je zbog postojanja osobitih okolnosti da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogao ometati postupak uticanjem na svedoke, a imajući u vidu da je tužilaštvo tek naknadno, nakon podnošenja krivične prijave, došlo do saznanja da postoji više očevidaca ove  saobraćajne nesreće, a  koje je potrebno ispitati u svojstvu svedoka.
-  Nakon tog saznanja smatramo da sada postoje razlozi za određivanje pritvora po ovom osnovu – navedeno je  saopštenju  koje je potpisao Dejan Rakonić, Osnovni javni tužilac u Novom Sadu.
Reagujući na ovakvu odluku tužilaštva, branilac osumnjičenog P.R., advokat Goran Karadarević u saopštenju upućenom medijima navodi da je izenađen stavom da se posle dva meseca od kritičnog događaja, predlaže određivanje pritvora zbog uticaja na svedoke.
-  Sva stručna javnost koja se bavi krivičnom praksom vrlo dobro zna da u situaciji kada imate ovakvu nehatnu saobraćajnu nesreću i osumnjičenog koji nije nikada osuđivan, ne predlaže se i ne određuje pritvor – kaže advokat karadarević. -  Ovo govorim na osnovu višegodišnje prakse i brojnih identičnih predmeta baš u ovom Osnovnom javnom tužilaštvu u Novom Sadu, gde se po po pravilu osumnjičeni saslušava pred tužilaštvom nakon nekoliko meseci, nekada blizu godinu dana, što mogu da dokumentujem. Siguran sam da je isto tako i u drugim tužilaštvima, naročito u velikim gradovima.
Karadarević dalje navodi da su brojne neistine izrečene na račun njegovog klijenta od onih da je bahat, da je dete „glavonje“ i da se čuvaju po fijokama krivične prorijave protiv njega, iako kako tvrdi, njegov branjenik nema nikakvu prijavu.
Porodica i prijatelji tragično nastradale Nine Rađenović,   večeras, 6. avgusta u 20 časova će u Petrovaradinu održati novi protest „Pravda za Ninu“. Protest na koji su pozvani  građani održaće se u Preradovićevoj ulici kod Bloka 8, na mestu gde je nesrećna devojka nastradala kada je na nju automobilom naleteo vozač P.R. iz Sremskih Karlovaca.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)