NOVO SUĐENJE VELJINOM PAJTOSU: Milovan Tadić Miksa pretukao čoveka koji je nakon toga umro u bolnici

Tanjug

27. 07. 2021. u 19:03

VIŠI sud u Beogradu zakazao je za petak, 30. jul, pripremno ročište za ponovljeno suđenje Milovanu Tadiću zvanom Miksa povodom optužbi da je kao član obezbeđenja noćnog kluba "Tilt", u decembru 2015. godine, gostu kluba Slobodanu Vukiću naneo tešku telesnu povredu od koje je ubrzo preminuo.

НОВО СУЂЕЊЕ ВЕЉИНОМ ПАЈТОСУ: Милован Тадић Микса претукао човека који је након тога умро у болници

Foto: Privatna arhiva

Tadić je 4. februara uhapšen pod sumnjom da je pripadnik organizovane kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića i od tada se nalazi u pritvoru i pod istragom je tužilaštva za organizovani kriminal, koje je upravo za petak najavilo podizanje optužnice protiv ove grupe.

NJemu se u slučaju "Tilt" suđenje ponavlja po nalogu Apelacionog suda u Beogradu, koji je pre desetak dana ukinuo prvostepenu presudu kojom je Tadić u aprilu bio osuđen na pet godina zatvora zbog nanošenja teških telesnih povreda Vukiću, koji je od posledica povreda preminuo u bolnici.

Pre tragičnog događaja Vukić je bio izbačen iz kluba, jer je bio pijan, ali je Tadić, kako se sumnja, svojom reakcijom prekoračio ovlašćenja koja ima kao obezbeđenje.

Tokom prvog suđenja u ovom slučaju urađena su tri veštačenja, koja su najpre obavili stručnjaci iz Beograda, pa Novog Sada i na kraju iz Niša, jer je bilo sporno da li je Vukić umro od udarca u stomak koji mu je zadao Tadić ili usled drugih okolnosti.

Vukić je preminuo u januaru 2016, dve nedelje posle tuče sa članovima obezbedenja kluba "Tilt".

Tadić je sada u pritvoru i pod istragom kao osumnjičeni član klana Belivuk-Miljkolvić i tereti se za zločinačko udruživanje i preprodaju droge.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)