SUDIJA, ZABORAVIO SAM: Treći put se odlaže suđenje za otmicu Jovice Radonjića

S. J. M.

24. 06. 2021. u 16:05

SUĐENjE Aleksandru Đuroviću i još petorici optuženih za otmicu Jovice Radionjića pre pet godina u Beogradu odloženo je danas treći put za redom. Sada se okrivljeni Dejan Vulić nije pojavio u sudnici Višeg suda, jer sumnja da ima koronu.

СУДИЈА, ЗАБОРАВИО САМ: Трећи пут се одлаже суђење за отмицу Јовице Радоњића

Foto: Arhiva "Novosti"

On je svom advokatu na viber poslao izveštaj iz Doma zdravlja u Lajkovcu da je danas pregledan, jer ima temperaturu i bol u glavi. Lekar ga je poslao u labaratoriju da uradi test na Kovid 19, jer se sumnja da ima koronu pošto je zaražen i njegov ujak sa kojim je bio u kontaktu.

Inače, na suđenju koje je trebalo da se održi u martu nije se pojavio prvooptuženi Aleksandar Đurović, koji je tad bio u izolaciji 15 dana, jer je izašao iz KBC Zemun gde se lečio od korone. Početkom juna suđenje je odloženo, jer se u sudnici nije pojavio optuženi Nikola Savić, koji inače ima meru napuštanja stana.

Pošto je predmet došao do kraja i na dnevnom redu glavnog pretresa su bile zakazane završne reči sudija se razmišljala da li da razdvoji postupak u odnosu na Vulića i ipak održi suđenje. Kazala je da stiče utisak da su se svi oni zajedno dogovrili da zloupotrebljavaju zakazane termine kako bi prolongirali zakvršetak procesa i donošenje prvostepene presude.

Nikola Savić se tad pravdao da nije tako i da je on zaboravio kad je bilo zakazano suđenje.

- J...ga sudija zaboravio sam. Pogrešno sam upisao. Čak sa i majci i ženi rekao pogrešan datum suđenja. Govorim vam istinu - pravdao se Savić.

Sudija mu izgleda baš i nije poverovala, pa je zapretila da će mu ako se ponovi, sledeći put odrediti pritvor.

- Ma odredite, navikao sam na pritvor. Šta da radim sad kad sam zaboravio. Čuvam decu po ceo dan - nastavio je Savić.

Na kraju su završne reči zakazane za septembar, a Savić je upozoren da dobro zapamti termin.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZELENE VEŠTINE U LJUDSKIM RESURSIMA: Zaštitimo životnu sredinu kroz svoj rad