TITOVOM UNUKU OSAM MESECI ZATVORA: Potvrđena presuda Edvardu Brozu za saobraćajnu nesreću koju je izazvao u Zemunu 1992.

J. D. Lj.

27. 05. 2021. u 09:14

APELACIONI sud u Beogradu potvrdio je prvostepenu presudu beogradskog Višeg suda kojom je Edvard Broz zbog teškog dela protiv bezbednosti javnog saobraćaja osuđen na kaznu zatvora od osam meseci.

ТИТОВОМ УНУКУ ОСАМ МЕСЕЦИ ЗАТВОРА: Потврђена пресуда Едварду Брозу за саобраћајну несрећу коју је изазвао у Земуну 1992.

Foto: Tanjug

Njemu je izrečena i mera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od šest meseci.

Broz je kriv što je 20. avgusta 1992., krećući se Ugrinovačkom ulicom iz pravca novosadskog puta ka centru Zemuna, u stanju smanjene uračunljivosti, vozio auto ne pridržavajući se saobraćajnih propisa. Vozio je brzinom od oko 110 kilometara na sat i pod dejstvom alkohola. Utvrđeno je da je imao 2,05 promila alkohola u krvi.
U takvom stanju je preticao putničko vozilo i autobus GSP i prešao na kolovoznu traku za vozila iz suprotnog smera. Tom prilikom je naleteo na automobil, da bi na kraju udario u električni stub. Brozov suvozač, G. P. zadobio je teške telesne povrede od kojih je usled iskrvavljenja preminuo.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri