POVREDA PRVOG RADNOG DANA: Detalji nesreće u restoranu na Vračaru, ne zna se zašto je eksplodirala plinska boca

J. D.

27. 04. 2021. u 06:47

RADNIK u restoranu brze hrane "Libanska kuhinja", koji se nalazi na uglu Njegoševe i Ulice Alekse Nenadovića na Vračaru, povređen je juče oko 10.00 časova, kada je u lokalu eksplodirala plinska boca.

ПОВРЕДА ПРВОГ РАДНОГ ДАНА: Детаљи несреће у ресторану на Врачару, не зна се зашто је експлодирала плинска боца

Foto: Z. Jovanović

U trenutku eksplozije, radnik je bio sam u restoranu i zadobio je povrede od stakla koje je prilikom detonacije puklo, ali i opekotine po grudima od vatre koja je buknula.

Stanari obližnjih zgrada, odmah su pozvali dežurne ekipe Hitne pomoći i vatrogasce koji su jednim vozilom odmah izašli na teren i lokalizovali vatru.

- Mladiću je vatra zahvatila desnu ruku u predelu od lakta do šake i on je potom prevezen u Urgentni centar na dalju dijagnostiku. Stanje mu je za sada stabilno - saopštili su nadležni iz ove ustanove.

Inače, povređenom muškarcu je ovo bio prvi radni dan, počeo je da peče meso, kada je plin iz nepoznatog razloga nabio pritisak i boca je eksplodirala. Prema nezvaničnim informacijama, majstori su instalacije proverili pre otvaranja objekta. Inače, pored restorana nalazi se diskont pića, i sva sreća da eksplozija nije bila veća, jer bi alkohol napravio veliku havariju.

- Kad sam čula detonaciju, odmah sam istrčala napolje, mladić je bio svestan, ali u šoku - rekla je radnica. - Imao je samo posekotine po licu, a opekotine po rukama.

Foto: Z. Jovanović

VELIKA ŠTETA

POSLE eksplozije, restoran u kojem je došlo do nezgode je potpuno oštećen, a ostaci popucalog stakla bili su rasuti svuda po ulici.

Pričinjena je veća materijalna šteta, a šta je tačan uzrok nesreće biće poznato nakon uviđaja koji je obavila policija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a