ODRŽANA KOMEMORACIJA PADOBRANCU OGNJENU TRAJKOVIĆU: NJegova čista duša ispunjavala je mirom našu četu (FOTO/ VIDEO)

Novosti online

23. 04. 2021. u 14:06

U SPOMEN i čast poginulom desetaru Ognjenu Trajkoviću, pripadniku 63. padobranske brigade, danas je na niškom vojnom aerodromu „Narednik-pilot Mihajlo Petrović“ održan komemorativni skup.

ОДРЖАНА КОМЕМОРАЦИЈА ПАДОБРАНЦУ ОГЊЕНУ ТРАЈКОВИЋУ: Његова чиста душа испуњавала је миром нашу чету (ФОТО/ ВИДЕО)

Foto: Ministarstvo odbrane

Komemoraciji su prisustvovali članovi porodice poginulog padobranca, potpredsednik Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović, episkop niški i vojni gospodin Arsenije i episkop pakračko-slavonski gospodin Jovan, kao i pripadnici 63. padobranske brigade, kolege i prijatelji.

Komandant 63. padobranske brigade pukovnik Nenad Zonić, koji se obratio okupljenima, istakao da je danas njihovo padobransko bratstvo okupljeno pod kupolom tuge za njihovim nastradalim bratom Ognjenom.

- Trajković Ognjen, iz rodnog Vranja, nakon završene srednje škole odlučio je da se odvoji od svoje porodice, položi zakletvu otadžbini i kao vojnik na dobrovoljnom služenju vojnog roka stupi u redove naše elitne jedinice. NJegov entuzijazam, upornost i ogromna želja za padobranstvom, omogućile su da ispuni sve svoje zadatke, uspešno završi osnovnu padobransku obuku i postane profesionalni pripadnik naše jedinice. Tu nije stao, već je težio daljem ličnom usavršavanju, uz neverovatnu posvećenost i već razvijen osećaj pripadnosti jedinici koji samo mi poznajemo – naglasio je pukovnik Zonić.

Prema njegovim rečima, ta neprekidna borba za najuzvišenije ideale slobode, rodoljublja i časti osvojila je i srce mladog Ognjena koji je stupio među najslavnije i najhrabrije.

- NJegova čista duša, svojom dobrotom ispunjavala je mirom i blagostanjem našu 3. padobransku četu herojske 63. padobranske brigade. Poput svojih predaka časno je ispunjavao zadatke. Svojim zalaganjem zadobio je veliko poverenje svojih starešina i kolega – naglasio je pukovnik Zonić.

Vojni padobranci, dodao je, pred kojima su drhtale i odstupale mnoge neprijateljske vojske, svoju hrabrost i veštinu izgrađivali su od samih početaka rada u toj jedinici, pomirili su se sa činjenicom da je rizik od prerane smrti sastavni deo njihovog svakodnevnog života i rada u jedinici u izvršenju složenih i visokorizičnih zadataka.

- Nažalost, njegov skok prekinuo je put njegove zemaljske slave i pozvao ga u nebesku Srbiju. Sada Ognjen korača carstvom božijim, sa svetim vojnicima i svetim ratnicima u beskonačnom stroju pravednika. Ognjene, večan ti spokoj u njegovom neprolaznom carstvu i večan ti pomen imena tvoga bio u srcu svakog pripadnika 63. padobranske brigade! – rekao je pukovnik Zonić na kraju svog obraćanja.


Prisutnima na komemoraciji obratio se i kapetan prve klase Miljan Radojević, komandir 3. padobranske čete, koji je rekao da je Ognjen sve pripadnike te jedinice smatrao svojom braćom, kao što su i oni njega smatrali svojim bratom.


- Dečak velikog srca, svojim osmehom unosio je vedrinu i pozitivnu energiju u 3. padobransku četu – naglasio je kapetan prve klase Radojević dodajući da je Ognjen imao mnogo zadataka koje je izvršavao besprekorno, od kojih je najvažniji bio – da bude dobar čovek.

Desetar Ognjen Trajković koji je život izgubio u sredu, 21. aprila oko 16,30 časova, prilikom izvođenja padobranskog skoka. Bio je padobranac u 3. padobranskoj četi 63. padobranske brigade. Rođen je 20. decembra 2000. godine u Vranju. Nije bio oženjen. Sahrana desetara Ognjena Trajkovića, biće danas u 15 časova na Šapranačkom groblju u Vranju.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

VRAĆALI SE SA PROSLAVE PUNOLETSTVA DRUGARICE Poznata imena nastradalih mladića