BUKVALNO SE PREPOLOVILA: Potonula barža na Dunavu u blizini Smedereva

J.I.

08. 04. 2021. u 17:29

U BLIZINI ušća Velike Morave u Dunav kod Smedereva potonula je barža prilikom utovara na bageru “BP-7 Beli”. Lakše je povređen je mornar sa plovnog bagera koji je hospitalizovan.

БУКВАЛНО СЕ ПРЕПОЛОВИЛА: Потонула баржа на Дунаву у близини Смедерева

Foto: Marko Tasić

U saopštenju Udruženja profesionalnih lađara Srbije se navodi da se barža, koja se bukvalno prepolovila, kao i plovni bager, nalaze se u vlasništvu firme DMB „Šiping“ iz Rume.

- Na plovni bager “BP-7 Beli” je do sada podnošeno nekoliko predstavki nadležnoj inspekciji plovidbe, na žalost bez ikakvih promena po prijavama. Napominjemo da tehnički ispravan objekat ne može da se prelomi niti da potone, što bi pod lupu trebalo da stavi sistem pregleda i nadzora brodova kao i rad Uprave za utvrđivanje sposobnosti brodova za plovidbu, navodi Branislav Vajda iz ovog Udruženja.

Iz Udruženja tvrde da bager već više od godinu dana nije propisno obeležen, da ime na oplati se ne podudara sa imenom na transponderu, ali i da je broj i kvalifikacija posade upitna.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (1)

POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina