UDARILI U OGRADU, PA SE SURVALI U KANAL: U teškoj saobraćajnoj nesreći kod Paraćina poginuo fudbaler Stefan Savić (22) - još troje povređeno

Зорана Рашић
Zorana Rašić

05. 09. 2023. u 10:05

MEŠTANI Donjeg Vidova još su u neverici zbog pogibije njihovog komšije, mladog fudbalera FK Napretka iz Drenovca, Stefana Savića (22), koji je u nedelju po podne nastradao u teškoj saobraćajnoj nesreći u mestu Mijatovac, na regionalnom putu Paraćin-Jagodina.

УДАРИЛИ У ОГРАДУ, ПА СЕ СУРВАЛИ У КАНАЛ: У тешкој саобраћајној несрећи код Параћина погинуо фудбалер Стефан Савић (22) - још троје повређено

Foto: Fejsbuk

Telo nastradalog mladića poslato je na obdukciju, dok lekari Opšte bolnice u Ćupriji i bolnice u Paraćinu pomno prate zdravstveno stanje ostale trojice muškaraca, dvojice Stefanovih saigrača i oca jednog od njih, koji je i bio za volanom automobila, koji je iz još neutvrđenih razloga udario velikom brzinom u ogradu mosta, a zatim se prevrnuo u kanal pun vode.

- Nije bilo sudara sa drugim vozilom, tako da će istraga tek utvrditi zašto je vozač izgubio kontrolu. Nije imao alkohola u organizmu - kaže izvor "Novosti".

Za volanom "golfa" nalazio se M. Đ. (61) iz Paraćina, koji je sa teškim telesnim povredama prebačen na Odeljenje neurohirurgije ćuprijske bolnice. Tamo je zbrinut i njegov sin Nikola Đ. (24), jedan od trojice fudbalera koji su bili u automobilu. Njih je M. Đ. vozio u obližnje selo Mijatovac na utakmicu sa tamošnjim FK Jedinstvom u okviru Okružne lige Pomoravskog okruga.

- M. Đ. je primljen zbog teških povreda vratnog pršljena i mozga. Trenutno je svestan i orijentisan, ali pratimo sve vreme njegovo stanje jer su povrede ozbiljne. Njegov sin N. Đ. ima distorziju vratnog i grudnog dela kičme, odnosno istegnuće. On je praktično samo ugruvan. Primljen je u bolnicu zbog praćenja i danas bi trebalo da bude pušten kući - kaže Slobodan Gajić, direktor OB Ćuprija.

Treći povređeni fudbaler Nikola Š. takođe je zadobio teške telesne povrede i nalazi se u Jedinici intenzivne nege u paraćinskoj bolnici. Prema rečima Aleksandra Stevanovića, predsednika FK Jedinstvo, on je, između ostalog, zadobio i povredu karlice i moguće je da će biti transportovan na dalje lečenje u Niš.

Osetio svu težinu života

MEŠTANI Donjeg Vidova kažu da je Stefan živeo samo sa ocem, jer su mu deda i baba pre nekoliko godina umrli, a sestra se udala. - Otac mu je, takođe, bivši fudbaler, život je posvetio fudbalu. Izuzetno vredni, radni i pošteni bili su i Stefan i njegov otac, koji je, kad je izgubio posao u firmi, radio razne poslove po 12 sati dnevno da bi obezbedio normalan život porodici. Dečko je, takođe, radio odmalena, osetio svu težinu života. Bio je zaposlen u privatnoj firmi rođaka i igrao fudbal kad god je mogao. To je tuga do neba - kaže Slobodan Đorđević, meštanin. 

- U pitanju su tri mlada i perspektivna fudbalera. Ovo je stvarno velika tragedija. Pred mladićem koji je poginuo, Stefanom, bila je velika karijera, dok su druga dvojica u našem klubu od ovog leta. Stefan je iz Donjeg Vidova i bio je sjajan momak. Velika tuga za njegovu porodicu i celo selo Donje Vidovo, ali i za naš Drenovac. Zbog ove nesreće otkazan je koncert Snežane Sneki Babić, kao i ceo zabavni program koji je planiran u okviru manifestacije "Dani paprike" - priča Stevanović. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)