NOVI VAPAJ PORODICE JURAČIĆ IZ KIKINDE: Nemaju novca da preuzmu Radovanovo telo u Grčkoj

R. Š.

14. 07. 2023. u 13:59

PORODICA Juračić iz Kikinde zvanično je obaveštena da je telo nađeno kod ostrva Serifos u Grčkoj u stvari njihov Radovan Juračić (44), je jer to pokazala DNK analiza. Time je izgubljena minimalna nada da je, možda, u pitanju neko drugi.

НОВИ ВАПАЈ ПОРОДИЦЕ ЈУРАЧИЋ ИЗ КИКИНДЕ: Немају новца да преузму Радованово тело у Грчкој

foto: Privatna arhiva

Iako se još pouzdano ne zna kako je ovaj Kikinđanin stradao na brodu kojim se od Atine uputio na ostrvo Kos, gde je trebalo da potraži sezonski posao, Radovanova supruga, majka, sestra i ostali članovi porodice sada su u novoj, velikoj nevolji, jer nemaju dovoljno novca da preuzmu Radovanovo telo i dopreme ga u Srbiju i Kikindu, gde žele da ga sahrane. Troškovi su veoma visoki, a oni nemaju potreban novac.

- Telo se nalazi u jednoj mrtvačnici na ostrvu Serifos, jedinoj koja tamo postoji, i svaki dan boravka povećava troškove koji već sada iznose oko 4.000 evra, jer su se dugo čekali rezultati DNK analize. Kontaktirali smo i jednu pogrebnu službu u Kikindi radi transporta tela i rekli su nam da trošak preuzimanja i transporta neće biti niži od 3.000 evra. To je već velika suma za nas. Naša želja je da telo što pre dopremimo do Kikinde, da Radovana sahranimo i da imamo gde da odemo na grob. Da njegova deca znaju gde im je otac sahranjen. Ukoliko se vreme produži postoji bojazan da moj suprug bude sahranjen u neku zajedničku grobnicu – jada se Dragana Juračić, Radovanova supruga, koja će sada sama podizati sina i ćerku.

Porodica Juračić moli za pomoć sve one koji bi mogli finansijski da im pomognu, da što pre preuzmu Radovanovo telo i sahrane ga po srpskim običajima u rodnoj Kikindi.

Radovan Juračić je nestao krajem maja i od tada je trajala potraga za njim, jer mu se trag izgubio na brodu kojim je od Atine krenuo na sotvro Kos, gde mu živi kum i gde je trebalo da pronađe neki sezosnki posao. Međutim, uveče je pričao telefonom sa suprugom, a ujutro kada je trebalo da stigne ne Kos, nije ga bilo niti je iko imao bilo kakvu informaciju o njemu.

- Poslednji razgovor imali smo 29. maja. Sutradan se nije javio, niti je odgovarao na moje telefonske pozive. Od tada traje misterija šta se s njim dogodilo. Sada jedino znam da nije izvršio samoubistvo, a kako se utopio niko ne zna da nam objasni. Ne postoji mogućnost da neko ispadne sa broda, a šta se dogodilo ne znamo. Nemamo tačne informacije, a istraga još traje. Tačno je samo da Radovana više nema i da su naša deca sada bez oca – plačnim glasom kaže Dragana Juračić.

RAČUNI ZA POMOĆ

Svi koji žele da pomognu porodici Juračić novac mogu da uplate na račune: Dragane Juračić, ul. Banatska 5a, Kikinda, dinarski: 250204005918150020, a devizni: /RS35250204002045121022 . Dragani je novac potreban da transportuje telo stradalog supruga iz Grčke u Kikindu. Procena je da troškovi neće biti niži od 10.000 evra.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)