ČETIRI VAGONA ISKOČILA IZ ŠINA KOD SIVCA: Kompozicija se, zbog trulih pragova, kretala svega 20 kilometara na sat

Z. Rajić

08. 04. 2023. u 17:03

NA pruzi Vrbas – Sombor, na deonici između Crvenke i Sivca, su iz šina iskočila četiri teretna vagona-cisterne, koja su prevozila melasu (nusproizvod u preradi šećerne repe) iz Fabrike šećera u Crvenki

ЧЕТИРИ ВАГОНА ИСКОЧИЛА ИЗ ШИНА КОД СИВЦА:  Композиција се, због трулих прагова, кретала свега 20 километара на сат

foto J. P.

Iskliznuće se dogodilo kod Sivca, na kilometar od železničkog, tzv. Gvozdenog mosta. U sastavu teretnog voza bilo je 18 vagona, od kojih su iskliznuli drugi, treći, četvrti i peti.

   Iz „Infrastruktura železnice Srbije“ saopštili su da nema nikakvih opasnosti po ljude i životnu sredinu, jer nema povređenih, a melasa nije opasna materija. Na mesto akcidenta upućen je Pomoćni voz „Infrastruktura železnice“ radi raščišćavanja posledica ovog vanrednog događaja. Železnički saobraćaj na ovoj pruzi je trenutno u prekidu, a komisija će, kako je saopšteno, utvrditi uzroke iskliznuća.

   Na mestu događaja, pored ljudi iz „Infrastruktura železnice Srbije“, bili su predsednik Opštine Kula Damjan Miljanić i direktor JKP „Radnik“ u Sivcu Željko Madžarev.

   - Pruga je na ovom pravcu u vrlo lošem stanju. Zbog trulih pragova, vozovi su se kretali brzinom od svega 20 kilometara na sat, što je u ovom slučaju bila i sreća, kao i to da se iskliznuće nije dogodilo u naseljenom mestu, kroz koje pruga prolazi – rekao je Madžarev.

   Između Vrbasa i Sombora odvija se samo teretni saobraćaj, jer je putnički ukinut u junu prošle godine zbog izgradnje deonice brze pruge od Novog Sada do Subotice. Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić je, boraveći u januaru u Vrbasu, najavio da će se potpunom rekonstrukcijom napraviti nova pruga Vrbas – Sombor, kojom će se vozovi kretati 120 kilometara na sat.    

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)