OTAC PREKO TERASE POKUŠAO DA SPASI DECU, VRATA SE ZAGLAVILA: Stradali trogodišnji blizanci, dvogodišnje dete i beba stara šest meseci

Novosti online

05. 03. 2023. u 11:51

ČETVORO mališana stradalo je jutros u stravičnom požaru koji je izbio u stanu šestočlane porodice u Novom Pazaru u Ulici Kej 12. srpske brigade, dok su roditelji zadobili teške telesne povrede.

ОТАЦ ПРЕКО ТЕРАСЕ ПОКУШАО ДА СПАСИ ДЕЦУ, ВРАТА СЕ ЗАГЛАВИЛА: Страдали трогодишњи близанци, двогодишње дете и беба стара шест месеци

Foto: Printskrin/Youtube/ A1tvNet

Na lice mesta odmah su došle jedinice vatrogasne službe, hitne i policije, ali nažalost za decu nije bilo spasa.

Deca su, prema nezvaničnim informacijama, pronađeni u jednoj sobi, a veruje se da su preminuli od gušenja dimom.

Kako prenosi Sandžalive stradali su blizanci stari 3 godine, dvogodišnje dete i beba stara šest meseci. Otac je preko terase pokušao da uđe u sobu kod dece, ali nije uspeo da probije vrata koja su bila zaglavljena.

Otac nastradale dece, rodom iz Egipta, zadobio je opekotine na 45 odsto tela, a majka, Bošnjakinja, opekotine drugog i trećeg stepena zahvatile su 18 odsto tela.

Uzrok požara i dalje nije poznat, a spekuliše se da je požar izazvala grejalica ili TA peć.

 - Tu je četvoro male dece, znate i sami kako to ide, stvari se ostavljaju da se suše, verovatno se neka stvar zapalila i tako došlo do požara. Sestra mi je udata za Egipćanina, ona je bila domaćica, dok je zet radio. Jutros su oboje bili tu, ali sudbina je tako htela da odnese živote njihove dece, a i njihovi životi su dovedeni u pitanje - rekao je brat majke stradalih mališana za medije.

Iz policije je saopšteno da su pripadnici MUP, Odeljenja za vanredne situacije u Novom Pazaru, odmah po dobijanju dojave za jedan minut krenuli su na lice mesta i stigli za nekoliko minuta, gde su zatekli požar koji je već bio u razbuktaloj fazi.

Prilikom ulaska u prostorije koje su bile pod požarom, zatečena su četiri maloletna lica koja su najverovatnije stradala od gušenja ugljen monoksidom, dok su otac i majka povređeni u susednoj prostoriji.

Požar je brzo lokalizovan, potom i ugašen, a istraga će utvrditi uzroke požara i gušenja dece.

Iako su vatrogasci-spasioci veoma brzo reagovali i stigli na lice mesta, čini se da je požar izbio mnogo ranije od same dojave, imajući u vidu požar koji je zatečen u razbuktaloj fazi, naveo je MUP.

(Telegraf)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna