ISTI STAN GOREO DVA PUTA: Detalji požara u pirotskoj višespratnici, vatrogasci ponovo dolazili posle nekoliko sati (FOTO)

V. ĆIRIĆ

02. 02. 2023. u 13:10

U STANU na šestom spratu desetospratnice na uglu ulica Predraga Boškovića i Hajduk Veljka u Pirotu, u noći između srede i četvrtka buknuo je požar.

ИСТИ СТАН ГОРЕО ДВА ПУТА: Детаљи пожара у пиротској вишеспратници, ватрогасци поново долазили после неколико сати (ФОТО)

Foto: V.Ć.

Povređenih na svu sreću nije bilo, ali su se mnogi stanari nagutali gustog dima dok su napustili zgradu. Vatrogasci su reagovali brzo i sprečili širenje vatre ka spratovima iznad i ispod, ali je materijalna šteta velika.

Kako saznajemo, u istom stanu koji pripada M. T. manji požar desio se nekoliko časova ranije, po svemu sudeći izazvan opuškom od cigarete. Na svu sreću komšije su brzo primetile dim i vatru, alarmirale vatrogasce koji su stigli za par minuta i ugasili unutrašnjost stana. 

Nekoliko časova kasnije, vatra je ponovo buknula, pa su vatrogasci opet došli i sa četiri vozila uspeli da obuzdaju stihiju. Gašenje je otežavala činjenica da je odmah isključena struja iz cele zgrade, odnosno da su se vatrogasci i stanari hodnicima kretali po mraku. Zbog mlaza vode kojim je požar ugašen, oštećeni su stanovi ispod zapaljenog stana.

Komišije kažu da je M. T. živeo sam u stanu, da ima zdravstvene probleme i da mu je do pre mesec dana majka bila živa. Nakon što je ona preminula, ostao je sam. Istraga će ustanoviti razlog ovog požara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna