MUP SRBIJE O POŽARU U PREŠEVU: Naseljena mesta nisu ugrožena, počelo gašenje iz vazduha (VIDEO)

J.S.

06. 08. 2022. u 10:35

NAČELNIK odeljenja u Upravi za vatrogasno - spasilačke jedinice, Milorad Spasojević, izjavio je za "Večernje novosti" da je od jutros situacija sa požarom na teritoriji opštine Preševo povoljnija, ali je još uvek rano reći da je požar pod kontrolom.

МУП СРБИЈЕ О ПОЖАРУ У ПРЕШЕВУ: Насељена места нису угрожена, почело гашење из ваздуха (ВИДЕО)

Foto: Printscreen

Pored 69 vatrogasaca koji sa 26 vozila gase vatru u ovom rejonu od jutros je počelo i gašenje iz vazduha helihopterima.

Prema rečima Spasojevića, ne postoji bojazan po stanovništvo i naseljena mesta.

Pored vatrogasaca iz Pčinjskog okruga, bitku sa vatrom od jutros vode i vatrogasci iz niša, Pirota, Leskovca, Prokuplja, Jagodine, Kruševca i Kragujevca.

BONUS VIDEO - VELIKI POŽAR KOD PREŠEVA: Vatra bukti dva sata - dim se vidi sa graničnog prelaza

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)