ISPITUJE SE VEZA CVEĆARA SA ZVICEROM: Sud odredio pritvor osumnjičenima za krijumčarenje kokaina iz Južne Amerike u EU

Z. U.

06. 08. 2022. u 07:00

SUDIJA za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu odredio je juče pritvor do 30 dana pripadnicima MUP i BIA, koji se sumnjiče da su kao članovi organizovane kriminalne grupe u dužem vremenskom periodu krijumčarili velike količine kokaina prekookeanskim brodovima iz Južne Amerike u zemlje Evropske unije.

ИСПИТУЈЕ СЕ ВЕЗА ЦВЕЋАРА СА ЗВИЦЕРОМ: Суд одредио притвор осумњиченима за кријумчарење кокаина из Јужне Америке у ЕУ

društvene mreže

- Pritvor je određen Milivoju K., Dušici J., Miodragu P. i Milanu K. zbog opasnosti od bekstva i da ne bi u kratkom roku ponovili krivično delo. Danielu J. pritvor je određen zbog opasnosti od bekstva, uticanja na svedoke i ponavljanja krivičnog dela - navodi se u saopštenju Višeg suda u Beogradu.

Osumnjičeni su pre dva dana saslušani u Tužilaštvu za organizovani kriminal. Pored njih je priveden i Aranđelovčanin Ž. F., inače vozač kamiona, koji je, kako smo saznali, priznao krivicu. Njemu je nakon saslušanja ukinuto zadržavanje i on je pušten kući.

U ovom trenutku policija traga za Aleksandrom M., koji je zvanično bio vlasnik aranđelovačke firme "Blumen market", preko koje se, navodno, odvijao transport novca zarađen u krijumčarenju kokaina. On je, kako saznajemo, Srbiju napustio pre mesec dana. Sada se istražuje da li je pobegao ili i tamo ima razgranat biznis sa cvećem. Njegova firma ima dva ogranka, ali i nekoliko cvećara u Beogradu.

Srpske istražitelje sada zanimaju i njegovi eventualni kontakti sa Ljubom Milovićem, crnogorskim policajcem, izuzetno bliskim sa vođom "kavačkog klana" Radojem Zvicerom. U zahtevu za sprovođenje istrage, koji je skoro identičan sa krivičnom prijavom, navodi se da su uhapšeni bračni par, kriminalistički policajac i pripadnica BIA, Daniel J. i Dušica J., kao i nekadašnji pripadnik Ministarstva unutrašnjih poslova Milivoje K. učestvovali u prenosu prljavog novca. Veza između vlasnika "Blumen marketa" i ovih osumnjičenih je više nego zanimljiva, posebno kada se ima u vidu da su se kamionima ove firme, kako se sumnja, prebacivali milioni evra zarađenih od rasturanja narkotika.

Policija sada istražuje da li se, osim novca, među stabljikama cveća krila i droga. I dok se traga za Aleksandrom M., vlasnikom "Blumen marketa", uhapšen je i jedan od direktora u ovom preduzeću, Miodrag P., koji je bio na čelu "Blumen market rentakara".
Uhapšenim supružnicima na teret se stavlja zloupotreba službenog položaja, jer su, kako se navodi u prijavi, za potrebe grupe, i na zahtev pojedinih članova, kroz baze podataka MUP i BIA proveravali informacije o pripadnicima grupe, kao i o istragama koje vodi UKP.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VUČIĆ RASTURIO LAŽI LAŽNE DRŽAVE U NJUJORKU: Istina o Kosovu i Metohiji odzvanjala salom - Priština stvara nepodnošljive uslove za život Srba