VATROGASNOM PRUGOM STIGLI DO 16. SPRATA: Detalji požara na Novom Beogradu, ugašena vatra, evakuisan stariji muškarac (FOTO+VIDEO)

S. VIDAČKOVIĆ

25. 01. 2022. u 17:45

SAMO sreća i brza intervencija vatrogasaca pomogli su da požar, koji je planuo u soliteru na Novom Beogradu, se ne proširi i ne dovede do veće tragedije sa smrtnim ishodom.

ВАТРОГАСНОМ ПРУГОМ СТИГЛИ ДО 16. СПРАТА: Детаљи пожара на Новом Београду, угашена ватра, евакуисан старији мушкарац (ФОТО+ВИДЕО)

Foto: S. Vidačković

Požar je izbio oko 16 časova, na 16. spratu solitera u Pariske komune 61.

- Komadno-operativni centar vatrogasne spasilačke brigade Beograd je u 16.09 časova primio dojavu da je došlo do požara u soliteru u Pariske komune. Na lice mesta je upućeno sedam vatrogasnih vozila sa 27 vatrogasaca koji su i pored teških uslova u saobraćaju stigli na lice mesta za pet minuta, zatekli požar na 16. spratu, na površini od 20 kvadrata, u stanu od 70 kvadrata. Tom prilikom jedna starija osoba je spasena, bez vidljivih povreda - rekao je Miloš Majstorović, komandant Vatrogasno - spasilačke brigade Beograd.

Brzom intervencijom vatrogasaca - spasilaca vatra je sprečena da se razbukti i proširi po ovoj dvadesetospatnici, a starac evakuiše nepovređen. Inače u ovom stanu žive otac i ćerka. Stariji čovek je bio sam u stanu kad je izbila vatra, a ona je ba na poslu. Još uvek nije poznat uzrok, a vatrogasci su, kako javqa reporter ”Novosti” i dalje na mestu požara.

Gašenje požara je moglo da bude otežano, jer u ovom soliteru nema hidranata, ali su srećom vatrogasci opremljeni i za takve situacije.

- Vatrogasci spasioci se isključivo oslanjaju na našu opremu, naša sredstva, mi razvlačimo takozvanu vatrogasnu prugu, što je bio slučaj o ovoga puta, do 16. sprata - objašnjava komandant Majstorović. - Naravno da je potrebno imati hidrantsku mrežu u zgradi i svakoj stambenoj jedinici i na taj način olakšati posao ne samo vatrogascima, već i stanarima koji su u blizini i koji mogu da reaguju na pravio način i da sa tog hidranta uz pomoć opreme koja je na njemu da ugase početni požar.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna