NASTAVLJA SE POTRAGA ZA ŽENAMA KOJE SU NESTALE U POŽARU: Vatrogasci "češljaju" svaki metar tržnog centra u Obrenovcu

Novosti online

08. 12. 2021. u 14:11

SEDAM dana je prošlo od stravičnog požara u kineskoj robnoj kući u Obrenovcu, a agonija oko pronalaženja dveju nestalih žena i dalje traje.

НАСТАВЉА СЕ ПОТРАГА ЗА ЖЕНАМА КОЈЕ СУ НЕСТАЛЕ У ПОЖАРУ: Ватрогасци чешљају сваки метар тржног центра у Обреновцу

Foto: I. Marinković

Kako je objekat od 600 kvadrata u potpunosti izgoreo, a konstrukcije i krov su oštećeni u velikoj meri, tek juče su se stekli uslovi da spasilačke ekipe uđu u objekat i započnu potragu za telima, prenosi "Blic".

- Postoji mogućnost da se krov uruši, pa se pretraga započinje tek kada se bagerom sklone delovi objekta i raščisti teren - kaže izvor.

Dva bagera od jutros su opet na terenu i nastavljeno je skidanje konstrukcije, koja je do sada sklonjena otprilike do pola, a teren se i dalje sukcesivno raščišćava.

- Nakon što bageri raščiste deo, vatrogasci koji tragaju ulaze u te raščišćene delove - navodi izvor.

Foto: Novosti

 

"Ne zna se kuda su krenule da beže"

Međutim, prema njegovim rečima, i dalje je neizvesno kada će potraga biti okončana i koliko će još vremena biti potrebno da se pronađu.

- Ne zna se na koju su stranu krenule da beže, pa se svaki metar pretražuje. Prema rečima radnica, deo do kog se sad stiglo, oko stepenica, mogao bi da bude onaj gde je jedna od njih nestala, ali to nije sigurno - kaže i dodaje da je otežavajuća okolnost i to što je temperatura bila izrazito visoka:

Foto: Novosti

 

"Ostaci su praktično kremirani, tako da je veoma teško i vršiti pretragu."

Podsetimo, požar se dogodio u četvrtak oko pola 11. U objektu su ostale dve žene, radnica zaposlena u kineskom tržnom centru Valentina L. i Svetlana P. koja je neposredno pre požara ušla da nešto kupi.

Još nije poznato ni šta je uzrok požara, zvaničnih saopštenja o tome još nema, a kako se do sada nagađalo, uzrok bi mogli da budu ili pirotehnika ili svetleći ukrasi.

(Blic)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

TRAMVAJ OBORIO ŽENU NA AUTOKOMANDI: Hitno prebačena u Urgentni centar, uviđaj u toku