GOVORIO JE – SAMO VALENTINA NIJE IZAŠLA: Muž radnice nestale u požaru naišao kada je vatra počela da "guta" tržni centar u Obrenovcu (FOTO)

Novosti online

03. 12. 2021. u 15:59

- KADA se sve to desilo, njen muž je naišao iz prodavnice. Video je požar i bio je van sebe, u totalnom rastrojstvu…

ГОВОРИО ЈЕ – САМО ВАЛЕНТИНА НИЈЕ ИЗАШЛА: Муж раднице нестале у пожару наишао када је ватра почела да гута тржни центар у Обреновцу (ФОТО)

Foto: Novosti

Ovim rečima opisuje Obrenovčanka stravičnu dramu koja se odigrala juče u ovom gradu, kada je vatra buknula i doslovno "progutala" kineski tržni centar i nekoliko okolnih objekata. Sumnja se da su u požaru nastradale najmanje dve osobe, jedna radnica i jedna žena koja je ušla da kupi nešto, međutim, zvanične potvrde za to još nema, a vatrogasci ne isključuju mogućnost da postoji još žrtava.

Kako za "Blic" priča Obrenovčanka koja radi u blizini mesta nesreće, kaže da je juče videla supruga Valentine L., radnice kineskog tržnog centra, za koju se sumnja da je nastradala u požaru.

LJude okolo je pitao da li su videli da je Valentina izašla

- Pričao je telefonom, naslanjao se na zid... Bio je u totalnom rastrojstvu. LJude okolo je pitao da li su videli da je Valentina izašla... A onda sam ga čula kako preko telefona nekome govori: "Sve druge radnice su izašle, samo ona nije..." - prepričava nemilu scenu Obrenovčanka.

Valentina se vodi kao nestala, kao i još jedna Obrenovčanka, međutim, sumnja se da su obe nastradale u velikom požaru koji je progutao ceo objekat od oko 600 kvadratnih metara.

- Valentina ima troje dece, dva sina blizanca i ćerku. NJen suprug je lekar u Hitnoj pomoći - dodaje ona.

Kako su ispričale komšije, nesrećna žena je u radnji radila tri meseca i juče su je videli kada je išla na posao.

- Završila je ekonomski fakultet, dok joj je suprug doktor u Hitnoj pomoći na Ubu. Divna porodica, obrazovana, deca fakultetski obrazovana, ma šta da vam kažemo osim da smo zanemeli nakon što smo čuli da je ona bila na poslu u trenutku izbijanja požara - pričaju komšije.

Mašina bi trebalo da ukloni krov robne kuće

U Obrenovac treba da stigne specijalna mašina kojom će biti uklonjen krov izgorele robne kuće, a sama ta akcija trajaće dva dana, jer je sve jako nebezbedno i sve bi moglo da se uruši.

Podsetimo, požar je izbio juče oko 10.40 časova u kineskoj robnoj kući u Ulici Milana Obrenovića u Obrenovcu. Zasada zvanično još nije otkriven uzrok stravičnog požara u kome je izgoreo ceo objekat od oko 600 kvadratnih metara, ali se spominju pirotehnička sredstva i novogodišnji svetleći ukrasi.

Vatrom su zahvaćeni i automobili parkirani u blizini kineskog tržnog centra i deo krova obližnje stambene zgrade. Stanari okolnih zgrada kao i radnici robne kuće su evakuisani, a povređeno je šest osoba. U višečasovnom gašenju vatrene stihije učestvovalo je 25 vatrogasnih vozila i 55 vatrogasaca.

BONUS VIDEO - DAN NAKON STRAVIČNOG POŽARA U OBRENOVCU: Vatrogasci seku krov kineskog tržnog centra

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)