UHAPŠEN BRAT MLADIĆA KOJI JE PUCAO U NOVOM PAZARU: Incidenti pre saslušanja, protiv oca podneta prijava

N. Kočović

21. 05. 2021. u 19:32

NOVOPAZARCI M.K. (38) i M.I. (19), uhapšeni zbog sukoba i pucnjave u centru grada, tokom kojeg je povređena slučajna prolaznica, saslušani su u Višem tužilaštvu nakon čega im je Viši sud odredio pritvor do 30 dana.

УХАПШЕН БРАТ МЛАДИЋА КОЈИ ЈЕ ПУЦАО У НОВОМ ПАЗАРУ: Инциденти пре саслушања, против оца поднета пријава

Foto: N.K.

Do incidenta je došlo u sredu, oko podneva, na centralnom gradskom trgu, pred velikim brojem prolaznika, a prethodila mu je svađa i tuča u kojoj je M.K. koristio sekiru, pre koje je automobilom udario M.I.

- Jurili su se centralnim gradskim ulicama nekoliko minuta, a onda je ispred Fakulteta za islamske studije M.I. pucao iz pištolja i ispalio nekoliko hitaca. Promašio je M.K, ali su dva projektila pogodila slučajnu prolaznicu u nogu – prepričavaju očevici.

Nakon ukazane pomoći u Opštoj bolnici, zdravstveno stanje povređene žene je stabilno.

Par sati posle obračuna, M.K. i M.I. su se pojavili u prostorijama Policijske uprave. M.I. se tereti da počinio krivična dela teško ubistvo u pokušaju i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja, dok je M.K. osumnjičen za ubistvo u pokušaju

Prema nezvaničnim informacijama, M.K. i M.I. su od ranije u svađi koja je prethodnih dana eskalirala.

Saslušanju u Višem tužilaštvu je prethodio incident ispred zgrade Suda, kada je otac M.I, F.I. (50) vređao M.K, a potom ga i gađao mobilnim telefonom zbog čega će protiv njega biti podneta krivična prijava zbog nasilničkog ponašanja.

Novopazarska policija ranije je uhapsila i E.I. (28), brata M.I, jer je na društvenoj mreži okačio fotografiju M.K, uz natpis “Alahrametelje”, što znači pokojnik.

On se sumnjiči da je počinio krivično delo ugrožavanje sigurnosti i po nalogu nadležnog tužioca određeno mu je zadržavanje do 48 sati.

Na društvenim mrežama, pre nego su uhapšeni, oglašvali su se i M.K. koji je nakon sukoba napisao da je “preživeo tri metka koja je u njega ispalila kukavica i cinkaroš”.

Nekoliko dana ranije na društvenim mrežama M.I. je objavio snimak na kojem se vidi muškarac, za kojeg se pretpostavlja da je M.K, a kojeg nepoznate osobe udaraju i vređaju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

ŽENA ZAVRŠILA NA OPERACIJI I TRANSPLANTACIJI KOŽE: Saslušani kozmetičar i lekar opšte prakse, osumnjičeni za pogrešno lečenje