LAŽNI POLJOPRIVREDNICI?! Krivična prijava protiv deset lica zbog sumnje da su prevarom došli do podsticaj od države Srbije

Novosti online

05. 04. 2021. u 10:53

PRVO osnovno javno tužilaštvo u Beogradu saopštilo je da je ovom tužilaštvu podneta krivična prijava protiv deset lica zbog prevare.

ЛАЖНИ ПОЉОПРИВРЕДНИЦИ?! Кривична пријава против десет лица због сумње да су преваром дошли до подстицај  од државе Србије

Foto: I.Mitić

Nakon višemesečne saradnje Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu i Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave kriminalističke policije, Odeljenja za borbu protiv korupcije,  prikupljeni su dokazi iz kojih proizilazi osnov sumnje da se u radnjama deset lica stiču svi bitni elelmenti krivičnog dela Prevare u produženom trajanju član 208. u vezi člana 61. Krivičnog zakonika, te je ovom tužilaštvu podneta krivična prijava protiv osumnjičenih Lj.A., M.Z., P.V., Ć.N., R.M. i M.Z. zbog produženog krivičnog dela Prevara član 208. stav 3 u vezi stav 1 u vezi člana 61. Krivičnog zakonika, dok je protiv osumnjičenih  V.S., J.Lj., D.E. i T.P. podneta krivična prijava zbog produženog krivičnog dela Prevara član 208. stav 4 u vezi stav 1 u vezi člana 61. Krivičnog zakonika.

Naime, operativnim radom Policije a po nalogu Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu prikupljeni su dokazi iz kojih proizilazi osnov sumnje da su osumnjičeni Lj.A., M.Z., P.V., Ć.N., R.M., M.Z., V.S., J.Lj., D.E. i T.P. u svojstvu vlasnika poljoprivrednih gazdinstava na teritoriji Republike Srbije, lažnim prikazivanjem činjenica da su kupili različite poljoprivrene mašine i mehanizaciju, te izvršili plaćanje navodno kupljene robe, na osnovu toga podneli Zahtev za ostvarivanje prava na podsticaj za investicije u fizičku imovinu poljuprivrednog gazdinstva za nabavku novih mašina i opreme za unapređenje primarne poljuprivredne proizvodnje biljnih kultura, Upravi za agrarna plaćanja Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede u Beogrdau, te su na osnovu tako lažo prikazanih čiinjenica doveli u zabludu radnike Uprave za agrarna plaćanja, koji su rešenjina usvajali predmetne zahteve osumnjičenih za ostavrivanje prava na podsticaj, te nalozima za plaćanje isplatili osumnjičenima tražena sredstva, čime je oštećen budžet Republike Srbije u iznosu preko 20.000.000,00 dinara.

Dana 05.04.2021. godine dežurni zamenik Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu odredio je zadržavanje u trajanju od 48 sati osumnjičenima M.Z., P.V., Ć.N., R.M., M.Z., V.S., J.Lj., D.E. i T.P., koji će biti saslušani pred dežurnim zamenikom Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu dana 06.04.2021. godine, dok je za osumnjičenim Lj.A. raspisana potraga, s obzirom da se isti nalazi u bekstvu.

U zavisnosti od odbrane osumnjičenih, kao i od činjenice da li se radi o licima koja su ranije osuđivana, postupajući zamenik Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu će nakon saslušanja osumnjičenih predložiti da se prema istima odredi pritvor, ukoliko za to budu ispunjeni zakonom propisani uslovi.

U toku istrage ovo tužilaštvo ispitaće svedoke, ovlašćene predstavnike oštećenog Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, ukoliko bude potrebno odrediti ekonomsko finansijska veštačenja, te prikupiti sve  raspoložive dokaze, nakon čega će biti doneta odluka o podizanju optužnice protiv osumnjičenih Lj.A., M.Z., P.V., Ć.N., R.M., M.Z., V.S., J.Lj., D.E. i T.P. ili o obustavi postupka.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

RUSIJA HITNO ODREAGOVALA: Najnovija situacija vezana za Olimpijske igre Pariz 2024 izazvala reakciju Kremlja