PRETI MU KAZNA OD DVE DO 10 GODINA: Optužnica protiv prevaranta, iskoristio pokojnicu, uzeo njen stan u Novom Beogradu

J.D.Lj.

12. 06. 2024. u 19:15

Javni tužilac Trećeg osnovnog javnog u Beogradu je danas podiglo optužnicu protiv N.R. (42) zbog sumnje da je izvršio krivično delo prevara.

ПРЕТИ МУ КАЗНА ОД ДВЕ ДО 10 ГОДИНА: Оптужница против преваранта, искористио покојницу, узео њен стан у Новом Београду

Foto: Tanjug/Miloš Milivojević

On je, tvrdi Tužilaštvo, 7.marta 2019. godine na Novom Beogradu, u službenim prostorijama RGZ Službe za katastar nepokretnosti, podneo zahtev za upis nepokretnosti uz koji je kao osnov sticanja prava svojine priložio lažni prepis ugovora o kupoprodaji jednosobnog stana, navodno zaključenog sa prethodnom vlasnicom koja je pokojna.

Time je doveo u zabludu referenta Službe za katastar nepokretnosti da izda nalog za promenu titulara prava svojine, na osnovu kojeg je dana ovlašćeno lice Službe donela rešenje o upisu prava svojine na stanu u korist okrivljenog, koji je tako uknjižen kao vlasnik stana i time sebi pribavio protivpravnu imovinsku korist na štetu zakonskih naslednika pokojnice u iznosu od 3.894.829,68 dinara, kolika je tržišna vrednost stana.

Javni tužilac je predložio da sud okrivljenog oglasi krivim i kazni po zakonu za krivično delo prevaraa za šta  je zaprećena kazna zatvora od 2 do 10 godina i novčana kazna.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Šta donosi nova Samsung Galaxy Z serija uređaja?