POKUŠAO DA UBIJE NAVIJAČA IZ MOSKVE: Nova optužnica protiv člana "vračarske grupe" Iva Bukljaša

S. J. M.

24. 05. 2024. u 15:23

IVO Bukljaš (25), kojeg Tužilaštvo za organizovani kriminal sumnjiči da je pripadnik "vračarske grupe" i kojem se sudi u Specijalnom sudu za njihove zločine, optužen je i u Višem tužilaštvu u Beogradu za pokušaj teškog ubistva dvojice Rusa navijača Spartaka iz Moskve pre sedam godina.

ПОКУШАО ДА УБИЈЕ НАВИЈАЧА ИЗ МОСКВЕ: Нова оптужница против члана врачарске групе Ива Букљаша

Foto D. Milovanović

Bukljaš se sumnjiči da je 25. marta 2017. godine u centru Beograda na autobuskom stajalištu ispred Palate "Beograđanka" nakon kraće svađe pokušao da liši života dvojicu Rusa M. A. B. i P. S. B., koji su boravili u Beogradu povodom utakmice između FK "Crvena zvezda" i FK "Spartak" iz Moskve.

Kako se sumnja, okrivljeni je bio sa prijateljem i ušao je u verbalni sukob sa oštećenima, koji su bili u grupi, u kojoj su neki nosili obeležja Spartaka i kretali se sredinom Ulice kralja Milana. Bukljaš je onda uhvatio za džemper M. A. B. i oborio ga na zemlju, opkoračio ga i oštrim predmetom mu zadao ubodine i sekotine, koje predstavljaju laku telesnu povredu. Zatim je, kako se sumnja, nasrnuo na P. S. B., koji je pokušavao da ga odvoji od M. A. B., pa je i njemu zadao više ubodnih rana, koje predstavljaju tešku telesnu povredu opasnu po život.

Nakon toga, prema optužnici, Ivo Bukljaš se udaljio sa prijateljem u pravcu Resavske ulice.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

REVANŠ ALBANCIMA OD GROBARA I DELIJA: Ovo se na EURO 2024 desilo dan nakon što se veličala velika Albanija (FOTO)