HAPŠENJE U DOMU ZDRAVLJA INĐIJA: Izdavao lažna uverenja o vakcinaciji

Z.U.

27. 02. 2024. u 15:34

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije UKP, po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu, uhapsili su M. H. (22) zaposlenog u Domu zdravlja u Inđiji zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo zloupotreba službenog položaja.

ХАПШЕЊЕ У ДОМУ ЗДРАВЉА ИНЂИЈА: Издавао лажна  уверења о вакцинацији

G.Šljivić

Takođe, zbog postojanja osnova sumnje da su učinili krivično delo zloupotreba službenog položaja u podstrekavanju uhapšeni su N. H. (47), G. R. (56) i zaposleni u Domu zdravlja u Inđiji D. M. (47) i J. G (53), dok će protiv jedne devojke ( 25 )biti podneta krivična prijava za isto krivično delo.

Kako se sumnja, M. H. je od avgusta 2021. do polovine aprila 2022. godine, iskorišćavanjem ovlašćenja za rad, a na podstrekavanje ostalih osumnjičenih, unosio neistinite podatke za više lica u centralizovanu elektronsku bazu podataka u kojima je evidentirao da je više osoba primilo vakcine, iako je utvrđeno da ne poseduju dokaz o vakcinaciji.

Na taj način, on im je omogućio izdavanje potvrda o vakcinaciji protiv virusa kovid 19 i preuzmanje digitalnog zelenog sertifikata bez prethodne vakcinacije.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SESTRA UBIJENOG DALIBORA NAPISALA PESMU BRATU: Proklinjem mu ruku iz koje je svaki metak ispalio (VIDEO)