POVREĐENOM RADNIKU SE BORE ZA ŽIVOT: Detalji teške nesreće u fabrici kod Obrenovca, u kojoj je stradao jedan zaposleni

J.D.Lj.

18. 10. 2023. u 10:15

VIŠE od pet sati trajao je uviđaj, sve do jutros posle sedam sati, u fabrici "Meita" u Bariču, kod Obrenovca u kojoj se noćas dogodila tragedija, u kojoj je jedan radnik , na žalost, zbog teških povreda preminuo, dok se drugom lekari bore za život.

ПОВРЕЂЕНОМ РАДНИКУ СЕ БОРЕ ЗА ЖИВОТ: Детаљи тешке несреће у фабрици код Обреновца, у којој је страдао један запослени

D. Novković

Ovo je za "Novosti" izjavila Danijela Sinđelić, portparol Osnovnog javnog tužilaštva u Obrenovcu, koje radi istragu u ovom slučaju.

Prema prvim, nezvaničnim informacijama iz istrage, do nesreće je došlo u "trećoj smeni", negde posle 1 sat noćas.

Sumnja se da ju je izazvallo iznenadno pucanje kamena na mašini-"tocilu". Delovi su se, nezvanično, razleteli svuda i neki od njih povredili dvojicu radnika.

Zaposleni koji su bili u trećoj smeni, odmah su pozvali nadležne, policiju i hitnu pomoć. Radnici kažu da je prizor bio jeziv.

Nažalost, radnik G.C. je ubrzo preminuo u tamošnjem Domu zdravlja, dok je njegov kolega D.L. prevezen hitno u bolnicu.

On je i dalje veoma kritično.

Kako saznajemo, obojica su starosti oko 40 godina i iz Obrenovca.

- Uviđaj je dugo trajao, a Tužilaštvo i dalje radi na rasvetljavanju svih okolnosti koje su dovele do tragedije - kaže Sinđelić. - Naložena je obdukcija preminulog radnika, proverava se sva potrebna papirologija, kao i to da li je pomenuta firma imala sva potrebna sredstva za bezbedan rad zaposlenih. Takođe, biće saslušani i svedoci, pre svega radnici, ali i nadležni.

KOMPANIJA ĆE ISPITATI KAKO SE DOGODIO INCIDENT

U Fabrici "Mei Ta Europe" noćas, 18.10.2023. godine, oko 2 časa posle ponoći dogodio se akcident u proizvodnom pogonu, usled kojeg je naš kolega star 43 godine nastradao, a kolega star 22 godine zadobio povrede i pružena mu je urgentna medicinska pomoć.

Na lice mesta je u najkraćem roku stigla medicinska ekipa i ukazana je momentalna pomoć.

Grupacija Mei Ta Europe bavi se proizvodnjom delova za auto industriju i ima svoje pogone u više zemalja, a u Srbiji zapošljava oko 3.000 zaposlenih.

Sistem rada i tehnologija koja se koristi u celom svetu unutar grupacije je isti, a ovakav akcident se do sada nije desio u drugim zemljama.

Na rasvetljavanju ovog slučaja su uključene sve nadležne institucije, a kompanija će učiniti sve da se okolnosti pod kojima se ovaj slučaj desio detaljno ispitaju kako se ovako nešto ne bi ponovilo.

Izražavamo najdublje saučešće porodici preminulog kolege i nadu za potpun oporavak kolege koji je trenutno hospitalizovan i pod medicinskim nadzorom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BOLJI JE OD ĐOKOVIĆA, NADALA I FEDERERA Medvedev zaprepastio sve(t), evo ko je za njega ispred velike trojke