POSLE PRODAJE, DEVOJČICA (13) POBEGLA KOD STRICA: Viši sud u Kruševcu potvrdio optužnicu ocu i "svekru" maloletnice

S.BABOVIĆ

09. 07. 2023. u 18:20

VIŠI sud u Kruševcu potvrdio je optužnicu podignutu protiv dve osobe zbog postojanja opravdane sumnje da su izvršili po jedno krivično delo trgovina ljudima, saznaju „Novosti“.

ПОСЛЕ ПРОДАЈЕ, ДЕВОЈЧИЦА (13) ПОБЕГЛА КОД СТРИЦА: Виши суд у Крушевцу потврдио оптужницу оцу и свекру малолетнице

S.Babović

Po optužnici koja je podneta ranije, okrivljeni u ovom slučaju su D.J.(44) iz Brusa, otac tinejdžerke za koju se sumnja da je bila predmet „trgovine“ i njen nesuđeni „svekar“ iz Bojnika, B.S.(48), koji se tereti da je devojčicu hteo da kupi za svog sina(14).

Devojčica je pronađena u kući B. S. na jugu Srbije, posle čega je brigu o njoj preuzeo Centar za socijalni rad u Brusu. Uspela je da pobegne kod strica, ali je policija našla i bila je spremna da sarađuje u istrazi.

- Devojčica nije bila zadovoljna razvojem događaja,pa je kada su je kasnije našli u naselju u kom je živela u Brusu, prosto nije bila svesna cele situacije – iznosi izvor „Novosti“.

Porodičnim zakonom propisano je da brak ne može sklopiti lice, koje nije napunilo 18 godina, odnosno maloletnici sa najmanje 16, a za koju nadležne instamnce procene da su dostigli „duševnu i telesnu zrelost za stupanju u brak“. Problem nastaje što ulazak u bračnu zajednicu u slučajevima gde su mlade-tinejdžerke, nije i formalan, pred matičarem, već se „brakovi“ sklapaju praktično veseljem i početkom zajedničkog života.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)