ADVOKATU IZ BEOGRADA ELEKTRONSKI NADZOR: Osnovni sud u Novom Sadu doneo rešenje

Lj.P.

29. 01. 2023. u 22:20

PRED Osnovnim sudom u Novom Sadu vodi se krivični postupak po privatnoj krivičnoj tužbi privatnog tužioca protiv okrivljenog Č.K. (48) iz Beograda, zbog krivičnog dela uvreda. Kako saznajemo, reč je o advokatu iz Beograda.

АДВОКАТУ ИЗ БЕОГРАДА ЕЛЕКТРОНСКИ НАДЗОР: Основни суд у Новом Саду донео решење

Foto: Lj. P.

Punomoćnik privatnog tužioca predložio je da se u odnosu okrivljenog Č.K. odredi pritvor, te je rešenjem krivičnog vanpretresnog veća Osnovnog suda u Novom Sadu odbijen predlog punomoćnika privatnog tužioca da se protiv okrivljenog Č.K. odredi pritvor i donese naredba o raspisivanju poternice. Pomenuto rešenje veća ovog suda preinačeno je rešenjem Višeg suda u Novom Sadu, tako što je usvojena žalba punomoćnika privatnog tužioca, te je okrivljenom Č.K. određen pritvorna osnovu člana498 stav 1 u vezi sa članom 216stav 1 i 2 ZKP, a u vezi članom211 stav1 tačka 1ZKP,jer okrivljeni izbegava prijem sudskih pismena, pa samim tim i dolazak na glavni pretres. U vezi sa navedenim, prilikom odlučivanja Viši sud u Novom Sadu je imao uvidu i odredbu člana 500 stav 2 ZKP u kojoj je propisano da se u optužnom predlogu, odnosno privatnoj tužbi može predložiti da se okrivljeni stavi u pritvor.

- S obzirom na navedeno, okrivljeni Č.K. je lišen slobode, pa je sproveden u Osnovni sud u Novom Sadu 29. januara, te je pred krivičnim vanpretresnim većem saslušan, nakon čega je rešenjem Osnovnog suda u Novom Sadu okrivljenom Č.K. ukinut pritvor i izrečena mera zabrane napuštanja stana uz elektronski nadzor, jer se svrha nesmetanog vođenja krivičnog postupka može ostvariti i blažom merom - saopštila je za "Novosti", Svjetlana Eadovanović, portparol Osnovnog suda u Novom Sadu. - Sud je svoje razloge za ovakvu odluku detaljno obrazložio u rešenju, na koje stranke imaju pravo žalbe u zakonskom roku Višem sudu u Novom Sadu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili