ZBOG NJEGA JE "SOKO" VOZIO 20 KKM/H: Uhapšen muškarac koji je ukrao delove kontaktne mreži pruge Beograd - Novi Sad

S. B.

14. 10. 2022. u 16:33

KAKO "Novosti" saznaju uhapšen je jedan od počinilaca teške krađe na kontaktnoj mreži brze pruge Beogrda-Novi Sad. Priznao je čak devet krivičnih dela.

ЗБОГ ЊЕГА ЈЕ СОКО ВОЗИО 20 ККМ/Х: Ухапшен мушкарац који је украо делове контактне мрежи пруге Београд - Нови Сад

Foto: Ministarstvo

Akcija i potraga za drugim počiniocima se nastavlja.

Podsetimo, na kontaktnoj mreži brze pruge Beograd - Novi Sad kod Nove Pazove ukradene su, u ponedeljak uveče, "čvrste tačke" kontaktne mreže na sva četiri koloseka, zbog čega su na delu između Stare i Nove Pazove uvedene lagane vožnje.

- Ovakvi postupci ne samo da su nas naterali da smanjimo brzinu vožnje sa 200 kilometara na čas na 20 km na čas, već izazivaju ogromnu opasnost po bezbednost svih učesnika u saobraćaju ugrozazvajući na stotine života, kao i redovno odvijanje železničkog saobraćaj - upozorio je resorni ministar Tomislav Momirović i poručio je da država neće tolerisati uništavanje železnice.

Ministar je istakao da imamo najbržu prugu u Istočnoj Evropi i da je uloženo više od milijardu evra da bi se spojila dva najveća grada u našoj zemlji.

Poručio je da država Srbija neće tolerisati takve akte.

- Nećemo dozvoliti da kriminalci ugrožavaju železničku imovinu, nećemo dozvoliti da bilo ko pljačka ono što su naši radnici izgradili teškom mukom, ono što su naši građani finansirali i država će imati snage da se suoči sa ovim problemom, da sve ljude koji su učestvovali u ovom kriminalnom aktu privede pravdi i da odgovaraju za počinjeno delo - naglasio je Momirović.

BONUS VIDEO - ANKETA "NOVOSTI": Pogledajte šta su nam rekli građani o brzom vozu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (13)

ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista