OBOJICI ODREĐEN PRITVOR: Saslušana dvojica osumnjičenih za krijumčarenje smese za nargile

Lj. P.

06. 10. 2022. u 11:05

NA predlog novosadskog Višeg javnog tužilaštva Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije, sudija za prethodni postupak je odredio pritvor D. B. i A. B. osumnjičenima za krijumčarenje u saizvršilaštvu.

ОБОЈИЦИ ОДРЕЂЕН ПРИТВОР: Саслушана двојица осумњичених за кријумчарење смесе за наргиле

Lj.P.

Kako je za „Novosti“ rekla Jelena Ostojin, portparolka Višeg suda, osumnjičenom D. B. pritvor je određen zbog postojanja okolnosti koje ukazuju da će ometati postupak uticajem na svedoke i zbog osobitih okolnosti koje ukazuju na mogućnost ponavljanja dela, dok je ova mera za A. B. određena zbog opasnosti od bekstva.

Oni su, kako je saopštilo Više javno tužilaštvo, upravljajući teretnim motornim vozilima, na graničnom prelazu Srpska Crnja, izbegavajući mere carinskog nadzora pokušali da preko carinske linije prenesu ukupno 9.932 kilograma smese za nargile različitih aroma, koja je bila sakrivena u priključnim vozilima i čija ukupna procenjena vrednost iznosi oko 78.397.334 dinara.

Posebno odeljenje za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu, u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova, Odeljenjem za borbu korupcije, Upravom granične policije, Policijskom upravom u Zrenjaninu i Upravom carine, u skladu sa zakonom, preduzelo različite radnje u okviru predistražnog postupka, zbog osnova sumnje da su D. B. i A. B. u saizvršilaštvu izvršili krivično delo krijumčarenje, kažnjivo Krivičnim zakonikom Republike Srbije članom 236, stav 1, kaznom zatvora u trajanju od šest meseci do pet godina i novčanom kaznom.

Posebno odeljenje za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu nastavlja dalji rad, te će detaljno preduzeti sve dokazne radnje u cilju donošenja javnotužilačkih odluka.

BONUS VIDEO - Snimci zgrade u Vršcu u kojoj je otac ubio ćerku pa sebe

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili