ZAPLENA 16.000 ELEKTRONSKIH CIGARETA: Hteli da umanje troškove akcize

Novosti onlajn

28. 09. 2022. u 16:28

CARINICI su 27. septembra 2022. godine godine pregledom robno-carinskog magacina na aerodromu u Beogradu otkrili pokušaj umanjivanja dažbina za tovar od 16.000 jednokratnih elektronskih cigareta, popularnih ''pufova''.

ЗАПЛЕНА 16.000 ЕЛЕКТРОНСКИХ ЦИГАРЕТА: Хтели да умање трошкове акцизе

Foto: Uprava carine

Naime, pored toga što otkrivaju krijumčarenu robu, carinici svakodnevno proveravaju i status prijavljene robe da bi potvrdili da se stanje navedeno u dokumentaciji slaže sa realnim stanjem.

Neretko se baš na taj način otkrivaju zloupotrebe čiji je cilj da se umanje propisane dažbine u korist većeg profita za uvoznika.

Detaljnim carinskim kontrolama takvi pokušaji mogu da se spreče, pa su tako i u ovom slučaju carinici primetili da je u dokumentaciji navedeno da je reč o 16.000 jednokratnih elektronskih cigareta sa punjenjem od po 2ml, da bi na licu mesta utvrdili da je ipak reč o cigaretama sa punjenjem od 6ml.

Foto: Uprava carine

 

Tovar od 16.000 pufova raznih aroma (kivi, mango, mentol-mohito i ledena lubenica) namenjen uvozniku iz Beograda, nije bio propisno deklarisan, a sve kako bi se umanjili troškovi akcize koji se prema važećim propisima za ovu vrstu proizvoda obračunavaju po mililitru punjenja.

BONUS VIDEO:

UŽAS U NIŠU: Sumnja se da je muž izbo ženu, pa sebe

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

DEDA PRETUKAO UNUKU JER JE KASNO DOŠLA IZ GRADA: Na saslušanju sve negirao