LIKVIDACIJA PLAĆENA NOVCEM I DROGOM: Kraljevčanin Stefan M. osumnjičen za ubistvo Luke Žižića, nije hteo da govori pred tužiocem

S. J. M. - Z. U.

06. 05. 2022. u 20:55

STEFAN M. (23), osumnjičen za ubistvo Luke Žižića (37), pre devet dana u kafiću "Ritual" u novobeogradskom bloku 44, saslušan je u petak u Višem tužilaštvu u Beogradu, gde se branio ćutanjem.

ЛИКВИДАЦИЈА ПЛАЋЕНА НОВЦЕМ И ДРОГОМ: Краљевчанин Стефан М. осумњичен за убиство Луке Жижића, није хтео да говори пред тужиоцем

Foto Igor Marinković

Na teret mu se stavljaju teško ubistvo na podmukao način, nedozvoljeno nošenje oružja i izazivanje opšte opasnosti. Njemu je određen pritvor do 30 dana.

Kako smo saznali, Stefan M. nije imao ličan sukob sa Žižićem, već je unajmljen da ga likvidira. Navodno mu je plaćeno novcem i drogom.

Nadzorne kamere u kafiću su snimila kako osumnjičeni u radničkom odelu, sa crnom maskom preko lica i tamnim kačketom prilazi stolu gde sedi Žižić i u njega ispaljuje najmanje sedam metaka. Kad je planirao da se okrene i beži, jedan od prijatelja ubijenog ga je s leđa uhvatio za vrat i oborio na pod, pa su Žižićev brat, ali i ostali drugovi tad pritrčali. U tom rvanju, ubici su spali maska, kačket i rukavica, pa se jasno videlo njegovo lice. Otet mu je i pištolj iz ruke, kojim je navodno udaran po glavi, pa su tako na podu ostali i tragovi njegove krvi. Ipak, u toj borbi on je uspeo nekako da se izvuče i istrči napolje, gde je zgrabio električni trotinet ostavljen ispred ulaz i pobegao.

Policija je uzela sve snimke i tragove iz kafića, uradila DNK analizu i krenula u potragu za ubicom. Već prvog dana su utvrdili njegov identitet i bilo je samo pitanje kada će ga locirati. Stefana M. su pronašli i uhapsili sedam dana kasnije u Kraljevu, u stanu u kome se skrivao. Lisice su mu na ruke stavljene rutinski, tako da nije ni imao priliku da pruži otpor inspektorima. Navodno još je imao tragove od borbe i podlive na licu, koje su mu naneli brat i prijatelji ubijenog Žižića. Pretresom stana u kom je uhapšen, policija je pronašla izvesnu količinu narkotika i novca. Sada se proverava da li mu je neko pomagao u pripremi ubistva, ali i u bekstvu i skrivanju.

Takođe se istražuje i da li je on povezan sa takođe Kraljevčaninom Lazarom Ilićem (24), koji je osumnjičen za ubistvo Aleksandra Šarca u oktobru 2020. godine. Kako saznajemo, Stefan M. nije osuđivan.

VULIN: UBICA PRIVEDEN PRAVDI

MINISTAR policije Aleksandar Vulin razgovarao je u petak sa operativcima koji su učestvovali u rasvetljavanju ovog teškog ubistva.

- Marljivim i upornim radom beogradske policije, ubica je pronađen i priveden pravdi. Možda nekada ne možemo da predupredimo i sprečimo da se dogodi teško ubistvo, ali nijedno teško ubistvo neće ostati nerasvetljeno i nerešeno - kazao je Vulin. - Beograd je siguran grad, Srbija je bezbedna zemlja, a našu policiju čine izuzetni profesionalci, koji su potpuno posvećeni svom poslu i zaštiti građana.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri