NJEN SIN (2.5) JE UMRO OD OPEKOTINA: Nišlijka nije u stanju da prati tok suđenja, još se ne zna kako je dete zadobilo smrtonosne povrede

Novosti online

26. 03. 2022. u 23:45

NIŠLIJKA T. S. (32) majka dvoipogodišnjeg dečaka G. S., koji je preminuo 29. januara od opekotina zadobijenih pod još neutvrđenim okolnostima, u takvom je psihičkom stanju da ne može da prati tok sudskog postupka.

ЊЕН СИН (2.5) ЈЕ УМРО ОД ОПЕКОТИНА: Нишлијка није у стању да прати ток суђења, још се не зна како је дете задобило смртоносне повреде

Foto: Privatna arhiva

Prema nezvaničnim saznanjima "Blica", ovo je pokazalo veštačenje koje je obavljeno u Specijalnoj psihijatrijskoj bolnici u Gornjoj Toponici kod Niša, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Nišu. Nezvanično se saznaje, da je stanje nesrećne žene koja je ostala bez sina takvo, da ona ne bi bila u stanju da shvati procesne radnje koje bi se sprovodile tokom suđenja. Prema saznanjima našeg lista, u momentu kada se dešavao tragični događaj T. S. nije bila neuračunljiva, ali je njena uračunljivost bila bitno smanjena.

Šta će se nadalje dešavati, ostaje da se vidi. Verovatno će Osnovno javno tužilaštvo privesti istragu kraju kada će opet biti procenjivano u kakovom se psihičkom stanju nalazi osumnjičena T. S.

Dečak je, da podsetimo, fatalne opekotine zadobio 28. januara oko 16 časova a preminuo je u toku noći 29.januara oko četiri asa iza ponoći. Poziv Hitnoj pomoći upućen je tek kada je primećeno da ukućani dečaka ne mogu da probude a lekari su po dolasku na lice mesta mogli da konstatuju samo smrt.

Majka dečaka T. S. (32) je uhapšena i osumnjičena za zapuštanje i zlostavljanje maloletnog lica, nepružanje pomoći i kršenje porodičnih obaveza, dok se njena majka D. T. sumnjiči samo za nepružanje pomoći a krivična prijava protiv nje je podneta u redovnom postupku. Na saslušanju u Osnovnom javnom tužilaštvu u Nišu majka dečaka T.S. branila se ćutanjem, što ceo slučaj čini još delikatnijim.

Baka D. T. je prvo ispričala da je dečak zadobio opekotine tako što je sam skinuo odeću i odvrnuo vodu na tušu, dok je D. T. oblačila petogodišnju unuku, a T. S. hranila šestomesečnu bebu. Međutim, ona je promenila iskaz pa sada tvrdi da u momentu kada se dečak povredio, ni ona ni majka dečaka T. S. (32) (njena starija ćerka) nisu bile u stanu u Novoj železničkoj koloniji gde stanuje kao podstanar. U stanu je navodno bila samo njena mlađa ćerka koja ima 11 godina i G. S. a da se dečak opekao vrelom vodom čule su kada su se vratile kući. No, dečak je navodno bio dobro, nije plakao I za večeru je čak pojeo banana, pa ga nisu vodile lekaru već su ga mazale kremom iz apoteke ali su HItnu pomoć pozvale oko 4 časa iza ponoći, kada dete nisu mogli da probude. Lekri su nažalost, mogli da konstatuju samo smrt. Nezvanično se saznaje da je mališanu bilo opečeno 90 odsto kože, tako da je još uvek nejasno kako je do tih opekotina došlo.

Puštena da se brani sa slobode

Rešenjem sudije za prethodni postupak Osnovnog suda u Nišu, ukinut je pritvor T. S. (32) majci dvoipogodišnjeg dečaka G. S. koji je nastradao od opekotina zadobijenih 29. januara pod zvanično još neutvrđenim okolnostima. Nakon ukidanja ove mere, ona je puštena iz Specijalne psihijatrijske bolnice u Gornjoj toponici, gde se nalazila radi ocene psihičkog stanja, i daljem toku postupka branié se sa slobode.

- Na predlog tužilaštva osumnjičenoj je ukinut je pritvor jer su prestali razlozi zbog kojih je bio određen, odnosno jer je u međuvremenu saslušan svedok koji prethodno nije dao iskaz - kaže portparol Osnovnog suda u Nišu Vladimir Rakonjac.

BONUS VIDEO - VIŠE SINOVA NEMAM, SVU PETORICU SAM SAHRANILA: Nesrećna sudbina Živke Marković iz Varvarina

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)