AMERIKANAC UBIO NIKOLU UZ REČI - MRZIM SRBE: Detalji brutalnog zločina u Čikagu, nesrećni Kragujevčanin preminuo čekajući Hitnu pomoć

Novosti online

23. 03. 2022. u 20:00

NIKOLA Mišović, 29-godišnji Srbin kojeg je juče je u poslepodnevnim časovima u Čikagu ubio vozač kamiona zaposlen u njegovoj firmi, preminuo je od posledica pucnjave i izostanka pravovremene pomoći.

АМЕРИКАНАЦ УБИО НИКОЛУ УЗ РЕЧИ - МРЗИМ СРБЕ: Детаљи бруталног злочина у Чикагу, несрећни Крагујевчанин преминуо чекајући Хитну помоћ

Foto Instagram printscreen/winners_freight_llc/Printscreen/NBC Čikago

Skoro 24 sata su prošla od stravičnog ubistva Srbina Nikole Mišovića, a na videlo neprestano izlaze novi detalji pucnjave u čikaškom predgrađu Bur Ridž. Prema izjavama svedoka koji su prisustvovali ubistvu ovaj zločin bi se mogao okarakterisati i kao zločin baziran na etničkoj mržnji.

Ubica koji je Mišoviću presudio dan nakon što ga je ovaj na njegovu molbu prinio na posao prethodno je radio u drugoj kompaniji koja je smeštena u istoj zgradi, odakle je otpušten zbog nedoličnog ponašanja i neprofesionalnosti.

- Vozač je pre Nikoline firme ‘Winners Freight’ radio u firmi ‘Force’ čiji je vlasnik Makedonac. Međutim, zbog mnogo Srba koje je sretao u zgradi i na poslu on je bio ubeđen da je firma srpska, o čemu govori činjenica da je pre nego što je pucao u Nikolu vikao po hodnicima ‘Mrzim Srbe! Svi ste vi ista go..a!' - kaže jedan od svedoka koji se zatekao u zgradi za vreme ubistva.

Zaposleni u kompaniji su rekli da se vozač kamiona čudno ponašao tog dana i da je u komunikaciji sa ostatkom tima govorio loše stvari o Srbima, nakon čega je parkirao kamion i banuo u kancelariju. Nakon što je ubio Mišovića on se nije zaustavio nego je otišao u kompaniju “Force” iz koje je prethodno otpušten, i tamo pucao u devojku, koja se trenutno nalazi u bolnici, na intenzivnoj nezi.

Preživela tri metka: Povređena je poreklom Srpkinja iz Skoplja!

Kako saznaje Serbian Times, povređena devojka iz Severne Makedonije je pogođena sa tri metka – u nogu, rame i ruku. Nakon što je hitno operisana, lekari su uspeli da joj spasu nogu, a preostaje joj još jedna operacija ruke, kao i lečenje od psihičke traume. Povređena je iz Skoplja, a poreklom je Srpkinja.

Podsećamo, naoružani napadač je zatim pobegao sa lica mesta, da bi ga ubrzo zatim policija pronašla nedaleko odatle, u Medison ulici. Kada je opkoljen i pozvan da se preda, osumnjičeni je naočigled policajaca pucao sebi u glavu.

Nikola umro čekajući hitnu pomoć, kola stigla posle više od pola sata!

Inače, ambulatna kola stigla su na mesto nesreće čitavih 35 minuta nakon što je incident prijavljen. Prema rečima očevidaca, Nikola nije ubijen na mestu, pa je brža reakcija hitne pomoći možda mogla da spasi mladiću život.

Ovo nije prvi put da su hitne službe u Čikagu reagovale prekasno, zbog čega su se tokom prošle godine nekoliko puta našli na udaru kritika medija i javnosti.

BONUS VIDEO - ISPOVEST UDOVICE ĐENERALA RADENOVIĆA: Borio se za ljude i u ratu i u miru

(Serbian Times)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)