SRBINU VEHABIJI ODREĐEN PRITVOR: Bio na vezi sa vođama ISIS-a, uhapšen danas u Beogradu zbog javnog podsticanja na terorizam

Novosti online

18. 02. 2022. u 17:45

TUŽILAC za organizovani kriminal doneo je naredbu o sprovođenju istrage protiv I. D. zbog krivičnog dela javno podsticanje na vršenje terorističkih dela, član 391 KZ-a, saznaju Novosti.

СРБИНУ ВЕХАБИЈИ ОДРЕЂЕН ПРИТВОР: Био на вези са вођама ИСИС-а, ухапшен данас у Београду због јавног подстицања на тероризам

Foto Depositphotos

Nakon saslušanja tužilac je predložio sudiji za prethodni postupak Posebnog odeljenja Višeg suda u Beogradu da se u odnosu na osumnjičenog odredi pritvor u trajanju do 30 dana.

Pritvor do 30 dana mu je odredio sudija za prethodni postupak na predlog tužilaštva za organizovani kriminal zbog okolnosti koje ukazuju na opasnost od bekstva i usled postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo, saopštio je sud.

I.D. je uhapšen danas u Beogradu. On je pre nekoliko godina primio islam i bio na stalnoj vezi sa vođama ISIS-a.

On je 2017. godine u stanu, laptopu i mobilnom telefonu imao detaljne nacrte i planove napada koji je trebalo da izgleda kao onaj u Barseloni, pre pet godina, kada je Marokanac Junes Abujakub kombijem uleteo u masu ljudi ispred šoping centra na La Rambli. Tada je takođe bio uhapšen. 

BONUS VIDEO: Zbog dojave o bombi u toku evakuacija 1.000 radnika Luke Bar

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Da li znate po kom srpskom velikanu je nazvana ulica koja povezuje Savski trg i Kulu Beograd?

Da li znate po kom srpskom velikanu je nazvana ulica koja povezuje Savski trg i Kulu Beograd?

BEZ poštovanja istorije i čuvanja sećanja na velikane koji su nas svojim besmrtnim delima u prošlosti zadužili nema ni svetle budućnosti. Vođen ovim univerzalnim životnim geslom, Belgrade Waterfront nije propustio da, podižući najmodernije naselje u Srbiji, čitavu desnu obalu Save premreži novim saobraćajnicama koje predstavljaju svojevrstan omaž slavnim istorijskim ličnostima.

23. 05. 2024. u 16:00 >> 12:26

Komentari (1)

DVE DRŽAVE SAMO ŠTO NISU ZARATILE TOKOM SEDNICE U UN: Skandalozno je da imaju saosećanja samo prema ljudima u Srebrenici